Rusija je bombardirala Hakriv, a u ruševinama se našla i ukrajinska trenerica

 SERGEY BOBOK Afp
ZATOČENA DVA SATA

Preživjela raketni napad, pa ležala nepomično u ruševinama! Trenerica otkrila: ‘Mislila sam da ću umrijeti‘

Ajuna Morozova je ležala nepomično u ruševinama, a njen vapaj je na kraju čuo netko od volontera
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2022. 08:35

Ukrajinska trenerica plivanja Ajuna Morozova je dva sata provela u ruševinama u podruma zgrade nakon što što su Rusi raketirali Harkiv. Ukrajinka je, kao i mnogi drugi, volontirala u zgradi na koju je pala granata i tako ostala zakopana u ruševinama.

Ajuna, koja obnaša i funkciju direktorice SC Spartaka iz Harkiva i regionalnog odjela Ukrajinskog plivačkog saveza, je imala sreće da je njen vapaj čuo kolega volonter koji ju je na kraju i izvukao iz ruševina.

"Bila sam u zgradi HODA-e na prvom katu u drugom uredu iz Ivanove ulice. Tamo sam radila kao volonter i služila hranu vojnicima što još uvijek i radim. Ne mogu biti po strani. Ovo je moja zemlja u kojoj planiram postati ministrica mladeži i sporta. Ležala sam dva sata u ruševinama i molila se svim bogovima na svim jezicima koje znam", oglasila se Morozova na Facebooku pa dodala:

"Nisam se mogla ni pomaknuti. Plakala sam misleći da ću umrijeti dok sam živa zakopana. Bog blagoslovio mojeg spasitelja koji je čuo moje vapaje i razgovarao sa mnom. Tražio je da se nastavi potraga i pomogli su mi da izađem."

Nešto kasnij je dodala i kako je primijetila da joj zuji u ušima, ali da se ipak osjeća malo bolje.

Linker
18. travanj 2024 14:10