Josip Varvodić

 ANTE CIZMIC Cropix
PARAPLIVANJE

Split mogući kandidat za domaćina još jednog Europskog prvenstva: ‘Nadam se i obnovi bazena na Poljudu...‘

‘Mislim da je paraplivanje vrlo bitno za Hrvatsku i paraplivači su važan dio naše zajednice‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. veljača 2023. 09:20

Josip Varvodić, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza, te prvi dopredsjednik LEN, Europske organizacije vodenih sportova dočekao je i razgovarao u Splitu s Craigom Nicholsonom, predsjednikom Međunarodnog paraplivačkog saveza, kao i Nicole Burns, koordinatoricom spomenute organizacije. Ujedno su svi zajedno posjetili Gradsko poglavarstvo Splita, gdje su obavili razgovore s Antonijem Kuzmanićem, dogradonačelnikom Splita i njegovim najbližim suradnicima.

Povod razgovora i posjeta je moguća kandidatura Splita za domaćina Europskog prvenstva u paraplivanju, kao i razvoj tog dijela sporta u nas.

- Mislim da je paraplivanje vrlo bitno za Hrvatsku i paraplivači su važan dio naše zajednice, te ih moramo što više uključiti u sve aktivnosti Hrvatskog plivačkog saveza. Nadalje, nadam se da će se s ovom našom inicijativom koja je sada pokrenuta, obnoviti i bazen na Poljudu na način da bude dostupniji za paraplivače. Nadam se da će ovaj posjet visokog gosta iz Međunarodnog paraplivačkog saveza, plus vrlo ugodni razgovori koje smo vodili s nekim od čelnih ljudi grada Splita, uroditi plodom odnosno dovođenjem nekog većeg međunarodnog natjecanja u Hrvatsku - po ovom će pitanju za SN, Josip Varvodić, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza i prvi dopredsjednik LEN. (dba)

Linker
24. veljača 2023 09:20