EAST2WEST NEWS/WILLWEST NEWS/PROFIMEDIA
ŠOKANTNA SCENA

VIDEO: Olimpijska pobjednica plivala ‘u krvi‘, a imala je i posebnu poruku za Vladimira Putina

‘Naizgled beskrajni užasi koje je Rusija nametnula ukrajinskoj zemlji ne smiju postati norma‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 08. travanj 2022. 13:26

Litavska plivačica Ruta Meilutyte, koja je kao 15-godišnjakinja osvojila senzacionalno zlato na 100 m prsno na Olimpijskim igrama u Londonu, objavila je neobičan video na Twitteru koji je, kako je objasnila, "podrška ukrajinskom narodu koji je suočen s ruskim genocidom".

Video prikazuje njezino plivanje u ribnjaku ispred ruskog veleposlanstva u Litvi. Ribnjak je za tu priliku obojen ekološki prihvatljivom crvenom bojom kako bi se dočarala krvava smrt Ukrajinaca nakon ruske invazije na njihovu zemlju.

Uz video, Meilutyte je objavila i seriju fotografija s porukama, a na jednoj od njih je natpis "Putine, Haag te čeka".

"Važno je ne otupjeti pred užasnim slikama masovnih ubojstava Ukrajinaca i njihove boli. Naizgled beskrajni užasi koje je Rusija nametnula ukrajinskoj zemlji ne smiju postati norma. S obzirom na to da se zemlje poput Njemačke ne pojačavaju i ne uvode odgovarajuće sankcije agresoru - biranje novca umjesto ljudi otežava nadu", napisala je Meilutyte.

"Stoga je ključno da nastavimo djelovati - širiti istinite informacije, volontirati, protestirati, donirati i vršiti pritisak na naše vlade da nešto poduzmu", dodala je litavska plivačica.

Linker
26. travanj 2024 07:27