MYROWINGPHOTO.COM
NAPETA UTRKA

Braća Lončarić bez polufinala na Europskom prvenstvu u Mađarskoj: ‘Ostali kratki‘ za tri sekunde

U svojoj su skupini u repesažu zauzeli četvrto mjesto, dok su prve tri posade izborile prolazak u polufinale
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 26. travanj 2024. 11:32

U petak su od naših veslača na Europskom prvenstvu u Szegedu nastupili samo Anton i Patrik Lončarić u dvojcu na pariće. Osječki blizanci nisu uspjeli kroz repesaž proći u polufinale pa će u nedjelju veslati u C finalu, odnosno za plasman od 13. do 16. mjesta u društvu dublova iz Srbije, Češke i Litve.

U svojoj repasažnoj skupini Lončarići su s vremenom 6:45.24 bili četvrti, 3.25 sekundi iza trećih Šveđana Neruda i Borgha i +7.16 iza pobjednika skupine Britanaca Devereuxa i Collinsa. Prve tri posade su prolazile u polufinale.

Braća Sinković i Damir Martin u subotu veslaju u polufinalima, a Martina je drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini bacilo u “grđu skupinu”, kako je i najavio. Za prolaz u A finale mora biti u prva tri, a veslat će u skupini s aktualnim svjetskim prvakom Oliverom Zeidlerom i olimpijskim pobjednikom iz Tokija Stefanosom Ntouskosom, a iz prikrajka će vrebati Bjelorus Yauheni Zalaty, koji nastupa kao neutralni sportaš, a također ima olimpijsku kvotu. U skupini su još Bugar Nejkov i Belgijanac Mercier.

Valent i Martin Sinković u dvojcu ‘bez’ u svojoj skupini imaju svjetske prvake Švicarce pa će već u subotu moći provjeriti koliko su im se približili od Svjetskog kupa u Vareseu, a suparnici su im još Španjolci, Talijani, Česi i Nijemci. U A finale prolaze tri posade.

Linker
26. travanj 2024 18:27