Patrik i Anton Lončarić.

 SRDJAN VRANCIC Cropix
VESLANJE

Braća Lončarić osvojili broncu: ‘Dobro je oprostiti se s medaljom, a sad idemo ‘peglati‘ za Svjetsko seniorsko prvenstvo‘

Dobar rezultat uoči Svjetskog seniorskog prvenstva koje se za dva tjedan održava u Češkoj
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 04. rujan 2022. 17:11

U svom posljednjem nastupu u konkurenciji mlađih seniora osječki blizanci Patrik i Anton Lončarić osvojili su europsku broncu u dvojcu ‘bez‘. Ovo je njihova četvrta medalja na Europskim prvenstvima do 23 godine, druga u dvojcu ‘bez‘ jer su 2020. bili srebrni, a imaju i srebro (2019.) i broncu (2017.) u četvercu ‘bez‘ s Fabiom Ipsom i Ivanom Antom Grgićem.

Lončarići, koji su se prošle godine preselili u Zagreb i postali članovi Mladosti, ciljali su medalju i na Svjetskom prvenstvu do 23 godine koje je u srpnju održano u Vareseu, ali nisu se uspjeli probiti u A finale i nastup su završili na 2. mjestu u B finalu, odnosno ukupno osmom. Europsko prvenstvo je bila prilika za "popravni" i učenici Tonija Urlića su ju iskoristili.

Nakon što su izborili A finale pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini u njemu su doveslali do bronce, a ispred njih su bile dvije posade koje su osvojile medalje na ovogodišnjem SP do 23 godine. Zlato je pripalo Litavcima, također braći blizancima, Dovydasu i Domanstasu Stankunasu, koji su bili srebrni i na ovogodišnjem i prošlogodišnjem SP-u do 23 godine. Blizanci Stankunas su ujedno obranili europsko zlato uz ovoj konkurenciji osvojeno prije godinu dana. Srebrni su Rumunji Andrei Mandrila i Claudiu Neamtu, koji su na SP-u osvojili broncu.

- I finalna utrka i ona u kvalifikacijama bile su dobre. U finalu smo imali zahtjevne uvjete, dosta jak bočni vjetar, ali odradili smo najbolje što smo mogli, završili s broncom i drago nam je da smo se s medaljom oprostili od ove konkurencije - rekao je Patrik Lončarić.

Drugi dio sezone je bolji nego prvi za vas.

- Da, malo smo se trgnuli, imali smo i bolje treninge, uspjeli smo nadograditi dosta toga i pomaknuli smo se naprijed. Sad idemo "peglati" za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje je za dva tjedna u Račicama - dodao je Patrik Lončarić.

Davor Poljančić i Roko Bošković u nedjelju su veslali u B finalu dvojaca na pariće i završili na 4. mjestu s vremenom 6:39.09, odnosno ukupno 10. na Europskom prvenstvu. Belgijanci Tristan Vandenbussche i Aaron Andries su svjetskom zlatu u ovoj konkurenciji dodali i europsko, a slavili su s vremenom 6:19.63 ispred njemačkog dubla Sydney Garbers i Timo Strache (6:22.74) i Moldavaca Aleksaandra Bulata i Ivana Korsunova (6:23.74), koji su ove godine osvojili srebro na SP do 23 godine.



A FINALE

1. LITVA 6:37.65

2. RUMUNJSKA +2.29

3. HRVATSKA +6.85

4. Grčka +7.50

5. Mađarska +19.24

6. Bugarska +21.27

Linker
08. rujan 2024 01:44