VANESA PANDZIC Cropix
EP u Szegedu

Braća Sinković i sestre Jurković u polufinalu Europskog prvenstva

Braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu na pariće moraju u repesaž
Piše: HinaObjavljeno: 25. travanj 2024. 12:21

Braća Valent i Martin Sinković, te sestre Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara plasirali su se u polufinale Europskog veslačkog prvenstva u mađarskom Szegedu, dok braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu na pariće moraju u repesaž.

Sinkovići su zauzeli drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom od 6:34.85 minuta u izravno ušli u polufinale. Valent i Martin su tijekom cijele utrke bili na drugom mjestu, a na kraju su zaostali više od osam sekundi za rumunjskom posadom Florin Arteni- Florin Lehaci, dok su za sedam sekundi nadmašili trećeplasirani španjolski čamac, koji mora u repesaž. U ostalim skupinama pobijedili su svjetski prvaci Romeo Roeoesli i Andrin Gulich iz Švicarske te nedavni pobjednici Svjetskog kupa Ollie Wynne-Griffith i Tom George iz Velike Britanije.

Sinkovići su aktualni europski prvaci, ali u dvojcu na pariće.

Braća Patrik i Anton Lončarić su u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojca na pariće bili četvrti s 6:30.24 minuta, te moraju petak u repesaž. Pobijedili su Španjolci (6:20.42) ispred Norvežana (6:25.21), pa je Osječanima do izravnog plasmana u polufinale nedostajalo pet sekundi.

Sestre Jurković su također zauzele drugo mjesto u svojoj skupini s vremenom od 7:15.90 minuta, što im je bilo dovoljno za izravni prolazak u polufinale i izbjegavanje repasaža. Pobijedile su Grkinje (7:14.04).

Sestrama Jurković je ovo dobar test prije kvalifikacijske regate za Olimpijske igre u Parizu koja se održava u švicarskom Luzernu od 19. do 21. svibnja.

Linker
25. travanj 2024 12:22