Martin i Valent Sinković iz Luzerna donose srebro, svoju već 29. medalju u Svjetskom kupu

 BRAĆA SINKOVIĆ FACEBOOK
SVJETSKI KUP

Braća Sinković iznenađujuće ispustila pobjedu u Luzernu: ‘Iz poraza se uvijek može najviše naučiti‘

Sad dolazi najvažniji dio sezone, na Svjetskom prvenstvu će biti puno jača konkurencija
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 09. srpanj 2023. 15:02

Valent Sinković je uoči posljednje regate Svjetskog kupa ove sezone u prvi plan gurnuo dvije posade, brata i sebe i Nizozemce. Utrke u Luzernu to su i potvrdile, i jedni i drugi su ušli izravno u polufinale pobjedama u svojim kvalifikacijskim skupinama, i jedni i drugi su osvojili svoje polufinalne skupine i ostao je samo međusobni obračun u A finalu u nedjelju.

Njega su dobili Melvin Twellaar i Stefan Broenink, koji su od 500 metara preuzeli vodstvo i Sinkovići ih više nisu uspjeli dostići ili prestići. Nisu naši veslači puno zaostajali, ali Nizozemci su jednostavno izgledali i veslali bolje, što su bez zadrške priznali i naši veslači...

- Naravno da smo željeli biti prvi, ali moramo čestitati Nizozemcima koji su u ovoj utrci bili bolji. Moramo izvući pouke, iz poraza se uvijek može najviše naučiti - rekao je Valent Sinković, a Martin se složio:

- Iskreno čestitamo Nizozemci jer su stvarno bili bolji.

Pobjeda na prvom Svjetskom kupu u Zagrebu i drugo mjesto u Luzernu bili su dovoljni našoj posadi za ukupnu pobjedu u ovom natjecanju ove sezone. Na tri regate bila su tri različita pobjednika, u Vareseu su slavili Talijani Luka Rambaldi i Matteo Sartori (Sinkovići nisu nastupili), a sad Twellaar i Broenink, kojima je to bio prvi nastup u Svjetskom kupu ove sezone.

Prije toga su Nizozemci bili još samo na EP gdje su bili iza Sinkovića i Talijana i poprilično razočarani “samo broncom”.

No, sudeći po izjavi Melvina Twellaara, osvajačima olimpijskog srebra u Tokiju trebalo je malo vremena da se opet “osjete” nakon što prošle godine nisu veslali zajedno.

- Tražili smo nakon Igara ponovo taj “klik”, a sad osjećamo da letimo i to je prilično dobar osjećaj.

Osjećaj koji će nastojati zadržati do Svjetskog prvenstva u rujnu, a Sinkovići se nadaju da će ih tamo prizemljiti.

- Sad slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo i nadamo se da ćemo tamo biti oni stari, da ćemo biti na svojoj razini i da ćemo slaviti. Mislim da to možemo i idemo trenirati dalje kako bi se poboljšali i to ostvarili - poručio je Martin Sinković.

Sinkovići će koristiti svoj isprobani recept, nakon kraćeg predaha, odlaze pet tjedana na Peruću, a Valent Sinković je svjestan da ih u Beogradu čeka još teži posao:

- Sad dolazi najvažniji dio sezone, pripreme na Perući i Svjetsko prvenstvo na kojem će biti puno jača konkurencija jer očekujemo još Francuze, Talijane i Amerikance, tako da će biti jako puno dobrih posada.

Amerikanci i Talijani su propustili Luzern, a Francuzi su veslali s pola svoje zlatne posade jer je Androdias bio bolestan. Iza leđa naše i nizozemske posade Irci Dare Lynch i Philip Doyle (+4.17) potvrdili su koliko su opasni i osvojili treće mjesto za koje su se izborili protiv Rumunja Florina Artenija i Cipriana Tudose (+6.65).

Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero zaostali su nešto manje od 10 sekundi za pobjednicima, a Novozelanđani Robbie Manson i Benjamin Mason su svoj prvi zajednički nastup zaključili nastupom u finalu, ali nisu se mogli nositi s ostatkom društva (+14.73).

Linker
27. travanj 2024 19:08