Martin I Valent Sinković

 DAMIEN MEYER Afp
SLIJEDI EP U MÜNCHENU

Braća Sinković najavila kontinentalnu smotru u veslanju, Hrvatskoj se smiješi nova medalja

‘Još uvijek nismo na 100 posto, ali vjerujem da možemo pobijediti‘, kaže Martin Sinković.
Piše: HINAObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 14:32

Braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće, sestre Ivana i Josipa Jurković u dvojcu bez kormilara te Dora Dragičević u lakom samcu predstavljat će Hrvatsku na veslačkom Europskom prvenstvu koje će biti održano od 11. do 14. kolovoza u sklopu višesportskog EP-a kojem je domaćin Muenchen od 11. do 21. kolovoza.

Osim veslanja, europska prvenstva će biti održana u još osam sportova: atletici, odbojci na pijesku, kajaku i kanuu na mirnim vodama, biciklizmu, gimnastici, sportskom penjanju, stolnom tenisu i triatlonu.

Veslačka natjecanja će biti održana na regatnoj stazi u Oberschleissheimu, nedaleko od Muenchena, a za europska odličja će se natjecati 553 natjecatelja iz 33 europske države.

Kao i obično kad se nađu na startu, braća Sinković slove za glavne favorite bez obzira u kakvom čamcu veslali. Nakon što su prošle godine osvajanjem olimpijskog zlata u Tokiju došli do još jednog vrhunca u karijeri u dvojcu bez kormilara, od povratka natjecanju s dva vesla u rukama, braća su neporaženi u dvojcu na pariće, a to planiraju ostati i nakon Europskog prvenstva.

"Imali smo malo problema s ozljedama od zadnjeg Svjetskog kupa u Luzernu tako da nismo pripreme u potpunosti odradili, ali ja sam uvjeren da smo dosta spremni. Sigurno nismo na 100 posto, ali mislim da i u ovoj formi možemo pobijediti", rekao je Martin Sinković uoči nastupa na Europskom prvenstvu na kojem je u disciplini dvojaca na pariće prijavljeno 14 posada.

"Konkurenciji je dosta jaka, mislimo da će najveći konkurenti biti dvojci iz Litve i Španjolske, a i Irci bi mogli iznenaditi. Imaju jaka imena, a s njima se nikad nismo susretali pa će biti zanimljivo vidjeti. Nadam se da ćemo odraditi tri vrhunske utrke i da nećemo osjetiti to što nam fali par dana na pripremama", dodao je mlađi brat trofejnog dvojca.

Ni pripreme sestara Jurković nisu bile idealne, ali i one s puno optimizma dočekuju start na olimpijskoj stazi u Oberschleissheimu, na kojoj će se uz njih pojaviti još devet posada.

"U 10 dana smo napravile više od 300 kilometara na vodi, uz to bicikl i teretanu. Vraćamo se u formu nakon Josipine operacije i lagano se slaže sve na svoje, vidimo da nam treba još vremena da se posložimo i rastemo, ali idemo korak po korak. Trenutni cilj nam je da uspijemo ući u A finale, što bi nam bio veliki uspjeh jer je ovo jedno od jačih Europskih prvenstava. Konkurencija je jako dobra, pretežno su medaljašice iz osmeraca i četveraca stavili u dvojac, ali ne damo se i vjerujemo da će sve biti dobro", rekla je Ivana Jurković.

Dora Dragičević će biti jedna od 11 veslačica koje će se natjecati u konkurenciji lakih samaca.

Prve će na stazu sestre Jurković u kvalifikacijama koje su na rasporedu u četvrtak od 9.45 sati. Od 10.35 sati red je na braću Sinković, dok će Dora Dragičević od 10.50 sati.

Linker
10. prosinac 2023 21:08