RONALD GORSIC Cropix
SVJETSKO PRVENSTVO

Braća Sinković uvjerljivo uplovila u polufinale: ‘Nije bilo lako, ali imamo mjesta da budemo još jači‘

Martin i Valent Sinković su upisali još jednu uvjerljivu pobjedu u dvojcu na pariće
Piše: HinaObjavljeno: 21. rujan 2022. 12:57

Braća Martin i Valent Sinković ostvarili su u srijedu još jednu uvjerljivu pobjedu u dvojcu na pariće na Svjetskom prvenstvu u češkim Račicama i plasirali se u polufinale.

Sinkovići su u cilj ušli s vremenom 6:21.49 minuta, nešto manje od dvije sekunde ispred drugoplasiranih Moldavaca Chirilla Visotchi-Sestacova i Ivana Corsunova (6:23.25). Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u polufinale, osvojili su Talijani Davide Mumolo i Luca Rambaldi (6:23.67). Bez borbe za medalje ostale su posade Srbije, Kube i Finske.

"Bila je dobra četvrtfinalna utrka, kontrolirana, mogli smo još i jače. Moldavci, Talijani, Srbi, svi su odlično išli tako da nam nije bilo lagano u svakom slučaju", izjavio je Valent Sinković nakon pobjede u četvtrtfinalu.

"Lagano nije bilo, ali ima mjesta za još jače. Mislim da smo dobro odveslali, znali smo da će Moldavci biti dobri u prvom dijelu staze. Sve je kontrolirano, dobro, zadovoljni smo kako ide i veselimo se daljnjim utrkama", poručio je Martin Sinković.

Polufinalne utrke dvojaca na pariće na rasporedu su u petak, 23. rujna, od 11.56 i 12.06 sati.

U četvrtak će u polufinalu ženskih dvojaca bez kormilara nastupiti sestre Ivana i Josipa Jurković, a start njihove utrke je u 10.20 sati.

Linker
01. prosinac 2023 21:28