Svjetska prvakinja do 23 godine - Vanesa Tot

 ICF
NOVA PRILIKA U SUBOTU

Brođanka na Europskim igrama ostvarila značajan rezultat: ‘Trener je rekao da mi je ovo najbolja vožnja ikad‘

‘Za razliku od njih ja treniram na rijeci, a ne na jezeru, hendikepirana sam u startu‘
Piše: HinaObjavljeno: 23. lipanj 2023. 16:24

Hrvatska kanuistica Vanesa Tot zauzela je peto mjesto u finalu discipline kanu jednoklek 200 metara na Europskim igrama u Krakovu.

Članica brodske Marsonije je u finalu sprinta na jezeru Krispinov pokraj Krakova stazu prošla za 48.115 minuta, što joj je bilo dovoljno za petu poziciju. U kvalifikacijama je imala šesto vrijeme, a do medalje ipak nije mogla jer su se izdvojile tri favoritkinje. Pobijedila je Poljakinja Dorota Borowska, ispred Ukrajinke Ljudmile Lužan i Španjolke Marije Cordere.

"Zadovoljna sam utrkom, nije medalja, ali peto mjesto nije loše. Trener Krajina mi je kazao kako je ovo jedna od najboljih utrka što sam ikad odveslala. Nažalost, nisam imala dovoljno treninga i to se osjetilo. Rijeka Sava na kojoj treniram je bila toliko nabujala da puno toga nismo napravili od planiranoga. Za razliku od Poljakinje i Ukrajinke ja treniram na rijeci, a ne na jezeru, tako da sam hedikepirana u startu. Nema veze, u subotu imam finale na 500 metara gdje sam ipak mrvicu bolja", kazala je Brođanka u jednom dahu.

Tot (24) je u ovoj disciplini uzela europsku broncu prije godinu dana u Muenchenu,a na prošlim Europskim igrama u Minsku 2019. godine bila je deseta.

"Najvažnije će za mene ipak biti Svjetsko prvenstvo u Duisburgu, gdje će se dijeliti olimpijske kvote. Bila sam u Tokiju i bilo bi lijepo otići u Pariz".

Tot još nastupa u subotu u disciplini sprint na 500 metara.

Linker
01. svibanj 2024 07:26