Damir Martin

 LUIS ACOSTA Afp
SVIJET NA JARUNU

Damiru Martinu dolaze prijatelj Zeidler i nesretni Danac, braći Sinković na megdan stižu Španjolci

Hrvatska je za prvi Svjetski kup u veslanju, koji se održava u svibnju prijavila čak 9 posada
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 27. travanj 2023. 20:18

Na prvoj od tri regate Svjetskog kupa, na zagrebačkom Jarunu od 5. do 7. svibnja, nastupit će veslači i veslačice iz 30 zemalja, a najveće ekipe imat će Španjolska, Švicarska i - Hrvatska. Hrvatski veslački savez prijavio je čak devet posada u sedam različitih disciplina.

Uz braću Martina i Valenta Sinković u dvojcu na pariće i Damira Martina u samcu te sestre Ivanu i Josipu Jurković u dvojcu ‘bez’, priliku da se okušaju u Svjetskom kupu imat će i Boris Cesarec te David Šain u samcu, braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu ‘bez’, Karlo Borković, Fran Šuk, Davor Poljančić i Roko Bošković u četvercu na pariće, Nino Varat i Vito Prižmić u lakom dvojcu na pariće te Dora Dragičević u lakom samcu.

Sinkovići protiv srebrnih

Uobičajeno, najviše je prijava u muškom samcu (25), a u ovoj disciplini navijači na Jarunu moći će uživo vidjeti tri velike zvijezde - našeg Damira Martina, njegovog prijatelja i aktualnog svjetskog prvaka Olivera Zeidlera te Sverrija Nielsena, čovjeka koji je bio najrazočaraniji sudionik olimpijskog finala samaca u Tokiju. Danac je na Igre došao kao jedan od glavnih favorita, a ostao je bez medalje koje su doma odnijeli Grk Stefanos Ntouskos, Norvežanin Kjetil Borch i naš Damir Martin. Nakon toga je Nielsen pauzirao cijelu prošlu godinu i ovo mu je prvi nastup nakon Tokija.

Braći Sinković na megdan dolaze Španjolci Rodrigo Conde Romero i Aleix Garcia Pujolar, koji su na Svjetskom prvenstvu prošle godine osvojili srebro, a naša posada je prvi put ostala bez medalje na velikom natjecanju. U konkurenciji muških dublova prijavljeno je 12 posada.

Sestre Jurković su očekivale jako dobru konkurenciju, ali službene prijave otkrivaju dolazak samo četiri posade od čega tri španjolska dvojca ‘bez’ i jedan češki.

U konkurenciji četveraca na pariće uz našu nastupaju još tri posade, Lončarići u muškom dvojcu ‘bez’ imat će protiv sebe devet posada, u konkurenciji lakih dvojaca na pariće prijavljeno je 14 posada, a u konkurenciji ženskih lakih samaca pet.

Linker
24. travanj 2024 19:19