Šime Fantela, Valent Sinković, Martin Sinković, Mihovil Fantela.
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
SJAJNO PRIZNANJE

Hrvatski zlatni olimpijac je kandidat za Odbor sportaša MOO-a, pogledajte elitu s kojom se natječe

Tijekom svog osmogodišnjeg mandata, članovi Odbora rade kako bi sportašima pružili platformu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. prosinac 2023. 13:05

Međunarodni olimpijski odbor objavio je popis od 32 sportašice/sportaša za izbore u Odbor sportaša MOO-a, a koji će se održati tijekom OI u Parizu, kada oko 10.500 sportaša ima pravo glasa.

Odbor sportaša MOO-a služi kao poveznica između sportaša i MOO-a. Tijekom svog osmogodišnjeg mandata, članovi Odbora rade kako bi sportašima pružili platformu za dijeljenje svojih glasova i iskustava. Ovo tijelo se inače sastoji od najviše 23 člana, s tim da 12 članova izravno biraju njihovi kolege, dok ih je najviše 11 izravno imenovanih od MOO-a. Glasovanje se održava na svakim olimpijskim igrama, pri čemu se na ljetnim Igrama biraju četiri člana, a na ZOI dva člana. U Parizu će biti izabrana, kako je rekao Thomas Bach, predsjednik MOO-a, 4 kandidata iz četiri različita sporta.

Među kandidatima u Parizu je i naš Valent Sinković, dvostruki olimpijski pobjednik! Njegovo “društvo” na ovim izborima će biti doista respektabilno. Sedmerostruka olimpijska pobjednica,sprinterica Allyson Felix i sedmerostruka pobjednica u golfu Inbee Park. Među novim kandidatima je i ukrajinski judaš Georgii Zantaraia, potom plivači iz izraelske i palestinske reprezentacije na OI u Tokiju, Yakov Toumarkin i Yazan al Bawwab, plus sedmerostruka olimpijka Funke Oshonaike, stolnotenisačica iz Nigerije.

image

Valent Sinković

TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Ostali olimpijski pobjednici među kandidatima su trostruki zlatni Áron Szilágyi, mačevalac iz Mađarske, te dvostruki pobjednici Mariana Pajón iz Kolumbije, pobjednik u BMX, te brazilska jedriličarka Kahena Kunze.

Linker
03. svibanj 2024 23:36