HáJEK ONDřEJ/ČTK/PROFIMEDIA
PRVI PUT NAKON 2010.

Loše vijesti iz Češke! Braća Sinković potpuno neočekivano ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu

Stao je niz od osam uzastopnih svjetskih i ukupno 19 medalja ako se računaju sva najveća natjecanja
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 25. rujan 2022. 13:47

Prvi put nakon 2010. godine Martin i Valent Sinković nisu na postolju na Svjetskom prvenstvu u veslanju. U polufinalu u Račicama prekinut je niz od 43 pobjede u dvojcu na pariće, a u finalu je stao niz od 8 uzastopnih svjetskih medalja i ukupno 19 medalja ako se računaju sva najveća natjecanja - Olimpijske igre, Svjetska i Europska prvenstva.

Braća Sinković završila su nastup u Račicama na 4. mjestu, iza dvojaca na pariće Francuske, Španjolske i Australije. Olimpijski pobjednici iz Tokija, Francuzi Hugo Boucheron i Mathieu Androdias osvojili su zlato u utrci u kojoj su se pokazali kao najbolja posada u ovoj disciplini u ovom trenutku. Zanimljivo, Francuzi do Svjetskog prvenstva uopće nisu nastupali u dvojcima na pariće. Prvi dio sezone proveli su u samcima, a propustili su i Europsko prvenstvo na kojem su lani bili zlatni i pripremali se isključivo za Račice. Boucheronu i Androdiasu je ovo drugo svjetsko zlato u dvojcima na pariće jer su najbolji bili i 2018.

Najmlađa posada u finalu, Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero odličnom završnicom došli su do srebra i svoje prve svjetske medalje, a brončani su Australci David Bartholot i Caleb Antill.

Hugo Boucheron i Matthieu Androdias zlato su osvojili s vremenom 6:09.34, u završnici su ih opasno pritisnuli bili Španjolci čije je vrijeme bilo 6:10.52, a nisu puno iza njih bili ni Australci Bartholot i Antill (6:11.92). Braća Sinković nisu mogli zaprijetiti ovim posadama, a njihov zaostatak za zlatnima iznosio je četiri i pol sekunde.

Linker
27. rujan 2022 15:40