Vanesa Tot (arhiva)

 RONALD GORSIC Cropix
SERIJA VELIKIH USPJEHA

Nova medalja za Hrvatsku: Fantastična Vanesa Tot je mlađeseniorska prvakinja svijeta!

Mlada kanuistica iz Slavonskog Broda osvojila je već petu veliku medalju ove godine
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 03. rujan 2022. 12:06

Kakav kraj sezone za Vanesu Tot! Mlada hrvatska kanuistica svjetska je mlađeseniorska prvakinja u kanuu jednokleku na 500 metara.

U sjajnoj finalnoj utrci u mađarskom Szegedu djevojka iz Slavonskog Broda povela je na početku, na pola staze je bile četvrta (+0.38 za vodećom Moldavkom Marijom Olarasu), u drugoj polovici staze činilo se da će zlato osvojiti Kineskinja Yin Wan, ali Vanesa je savršeno odradila finiš i "za dlaku" ušla u cilj ispred Kineskinje. Razlika je bila mala, samo +0.15, ali zlato je bilo čvrsto u rukama naše kanuistice. Bronca je pripala Mađarici Lauri Gonczol (+0.53).

Vanesi je to već peta velika medalja ove godine. Prvo je na Europskom prvenstvu do 23 godine osvojila srebro na 200 metara i broncu na 500 metara, a prije samo dva tjedna u Münchenu je osvojila i dvije seniorske europske bronce, na 200 i 500 metara. U međuvremenu je na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Kanadi izborila finala u obje ove discipline, u olimpijskoj, na 200 metara, bila je osma, a na 500 metara šesta.

A još jedna medalja mogla bi završiti oko njezinog vrata u nedjelju kad nastupa u finalu na 200 metara koje je izborila izravno, pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Linker
18. travanj 2024 21:48