Sestre Jurković

 DETLEV SEYB/MYROWINGPHOTO.COM
SVJETSKO PRVENSTVO

Povijesni uspjeh za hrvatsko veslanje: Sestre Jurković šeste u finalu, braća Lončarić drugi u C finalu

‘Skidamo kapu ovim curama, ali za par godina su naše! Ako ne dogodine, onda ćemo im do Pariza pokazati što možemo‘
Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2022. 14:24

U finalnoj utrci dvojca bez kormilara na Svjetskom veslačkom prvenstvu u češkim Račicama sestre Ivana i Josipa Jurković zauzele su šesto mjesto s vremenom 7:18.87 minuta, što je povijesni uspjeh za hrvatsko veslanje u ženskoj konkurenciji.

Velolučanke su veliki uspjeh postigli plasmanom u finale, njihovo prvo seniorsko na velikim natjecanjima, ali dalje od šestog mjesta nisu uspjele doći.

Posada Novog Zelanda osvojila je zlatnu medalju (7:03.76), posada Nizozemske srebrnu (7:06.02), dok je brončana bila posada Sjedinjenih Američkih Država (7:08.03)

“Završile smo naše prvo veliko seniorsko finale i ovo je bila jako dobra lekcija za dalje. Utrka je prošla jako dobro, dali smo stvarno sve od sebe. Skidamo kapu ovim curama, ali za par godina su naše! Ako ne dogodine, onda ćemo im do Pariza pokazati što možemo”, rekla je Ivana Jurković, a njena sestra blizanka Josipa je kazala:

“Zahvalila bih se svima koji su bili uz nas, maloj skupini ljudi koje imamo oko sebe. Puno im hvala na podršci i motivaciji, puno nam to znači pogotovo meni koja sam pet mjeseci od operacije u finalu Svjetskog prvenstva. Dokazali smo da se možemo natjecati sa starijima, a dogodine je naša godina”.

U muškoj konkurenciji dvojca bez kormilara, braća Lončarić u C finalu zauzeli su drugo mjesto s vremenom 6:41.52 minuta, što je ukupno 14. mjesto na Svjetskom prvenstvu. Brži od njih bili su jedino Švicarci koji su u cilj ušli s vremenom 6:40.48

“Odlična utrka, odrađena maksimalno, ali Švicarci su ipak bili bolji za jednu sekundu. Dali smo sve od sebe, kasnije mi nije bilo baš dobro, ali to je pozitivna stvar jer vidimo da nam ovo znači”, rekao je Patrik Lončarić

Braća Valent i Martin Sinković u nedjelju veslaju u velikom finalu dvojca na pariće.

Linker
25. rujan 2022 08:11