Josipa i Ivana Jurković

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
BEZ IKAKVIH PROBLEMA

Sestre Jurković izborile polufinale Svjetskog prvenstva: ‘Sve je išlo po planu od početka do kraja‘

‘Iznenadile su nas možda malo Čehinje, ali znale smo da su krenule prejako jer smo uvijek s njima u borbi‘
Piše: HinaObjavljeno: 19. rujan 2022. 12:18

Na Svjetskom veslačkom prvenstvu u češkim Račicama svoju prvu utrku odvozile su sestre Josipa i Ivana Jurković, te se plasirale u polufinale dvojca bez kormilara.

U svojoj kvalifikacijskoj utrci Velolučanke su zauzele treće mjesto s vremenom 7:08.57 minuta. Prve su bile Rumunjke koje su u cilj ušle s vremenom 7:02.89, dok su drugo mjesto izborile Amerikanke s vremenom 7:03.98. Prva tri mjesta u utrci vodila su direktno u polufinale, dok će ostale posade svoj put do polufinala pokušati izboriti kroz repasaž.

"Sve je išlo po planu od početka do kraja i nije bilo nikakvih problema. Plan je bio pokušat se držati što bliže Rumunjkama i tako smo i odradile.. Iznenadile su nas možda malo Čehinje, ali znale smo da su krenule prejako jer smo uvijek s njima u borbi, što se zadnjih 500 metara i pokazalo. Mi smo digle finiš, odradile svoju utrku i osigurale direktan plasman u polufinale", rekla je Josipa Jurković.

Sestre Jurković su na ovoj istoj stazi prije godinu postale svjetske prvakinje do 23 godine.

Polufinalna utrka na rasporedu je u u četvrtak.

Braća Lončarić će u popodnevnom repasažu muškog dvojca bez kormilara pokušati izboriti svoje mjesto u polufinalu, a utrka je na rasporedu u 16.30 sati.

Linker
27. veljača 2024 01:35