Braća Sinković

 RONALD GORSIC Cropix
EUROPSKO PRVENSTVO

Sinkovići uvjerljivo do finala, bez plasmana u završnicu ostao Martin, ali i braća Lončarić

‘Trebat ćemo biti još bolji u nedjeljnom finalu. Doći će puno naših navijača‘, poručili su Valent i Martin
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 27. svibanj 2023. 11:56

Braća Martin i Valent Sinković odradili su rutinu, bez problema su se plasirali u finale dvojca na pariće na veslačkom EP-u koje se održava na Bledu. Nažalost, bez nastupa u nedjeljnim finalima ostali su braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu i Damir Martin u samcu.

Sinkovići su bili najbrži u svojoj skupini u vremenu 6:17.55, a u finale su se još plasirale irska i belgijska posada. Iz druge skupine u finale su se plasirale Nizozemci, Talijani i Španjolci, a bez plasmana među šest najboljih posada ostali su aktualni olimpijski prvaci Hugo Boucheron i Matthieu Adrodias.

- Utrka se odvijala po planu, znali smo da će Irci malo zaostati i da moramo gurati do kraja. Imali su jak finiš, ali mi smo imali kontrolu i nije bilo problema. Zadovoljni smo, puno zadovoljniji nego s prvom utrkom. Trebat ćemo biti još bolji u nedjeljnom finalu. Doći će puno naših navijača, poručili su Valent i Martin.

Iz druge skupine u A finale su se plasirale posade Nizozemske, Italije i Španjolske ostavivši iza sebe Francuze, aktualne olimpijske i svjetske pobjednike. Finale je na rasporedu sutra, 28. svibnja u 12:53

Braća Anton i Patrik Lončarić su u dvojcu ostali bez finala nakon što su u svojoj skupini bili šesti s vremenom 6:49.68. Bez finala u samcu ostao je i Damir Martin, koji je u skupini bio peti (6:23.30)...

Linker
24. travanj 2024 10:49