Anamarija Govorčinović

 RONALD GORSIC Cropix
SVJETSKI KUP U SZEGEDU

Vanesa Tot u fotofinišu ostala bez A finala na 200 metara, Anamaria Govorčinović sedma

Govorčinović je u finalu ostvarila vrijeme 43.95 zaostavši 1.54 sekunde za pobjednicom
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 12. svibanj 2023. 19:01

Drugog dana Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na mirnim vodama u mađarskom Szegedu Anamaria Govorčinović je bila 7. u A finalu kajaka jednosjeda na 200 metara, dok se u utrci na 500 metara, koja je olimpijska disciplina, nije uspjela plasirati među 9 najboljih i veslat će u subotu u B finalu.

Kanuistica Vanesa Tot je u fotofinišu ostala bez A finala utrke na 200 metara u kanuu jednokleku, za samo 4 stotinke brža od nje bila je Čileanka Karen Roco. U B finalu je naša kanuistica zauzela 4. mjesto ili ukupno 13. u ovoj disciplini.

Anamaria Govorčinović je u polufinalu na 200 metara bila druga u svojoj skupini, dok je na 500 metara bila četvrta, a prve tri prolaze u A finale.

Ispred nje su bile dvije kajakašice koje su s njom bile na postolju na SP prošle godine u ovoj disciplini, zlatna Novozelanđanka Lisa Carrington je bila prva, a brončana Njemica Jule Hake treća. Između njih se "ugurala" Šveđanka Melina Andersson, inače osvajačica četiri medalje na prošlogodišnjem SP u maratonu u konkurenciji seniorki i mlađih seniorki. Govorčinović je za trećim mjestom koje je vodilo u A finale zaostala pola sekunde.

Tot u subotu očekuje još nastup na 500 metara u kanuu jednokleku, a Govorčinović će veslati u B finalu na 500 metara u kajaku jednosjedu.

Linker
17. travanj 2024 01:27