Damir Krajač/CROPIX
K-1 SPEKTAKL U ARENI

WGP prvi put u povijesti izvan Japana, Filipović najavio: 'Poginut ću da odem do kraja'

Piše: HinaObjavljeno: 30. siječanj 2013. 16:41

Najprestižniji borilački turnir na svijetu K-1 World Grand Prix održat će se prvi put u povijesti izvan Japana 15. ožujka u zagrebačkoj Areni.

- Pripreme su daleko odmakle, uzbuđen sam što ću nastupiti u Zagrebu pred domaćom publikom. Vojnički rečemo poginut ću da odem do kraja, kazao je Mirko Filipović Cro Cop u srijedu na novinarskoj konferenciji u hotelu Double Tree by Hilton najavljujući borilački spektakl kojeg je Zagreb dobio u konkurenciji New Yorka, Rio de Janeira i Dubaija.

- Velika je čast najaviti održavanje najprestižnijeg turnira svijeta u Zagreb. Radi se o spektaklu bez premca na ovim prostorima. Borbe iz Arene prenosit će se u 120 zemalja svijeta, a očekujemo 17.000 gledatelja u Areni, rekao je Orsat Zovko, glavni producent priredbe i CEO Fight Channela.

U Zagrebu će nastupiti osam boraca, a za pobjedu i nagradu od milijun dolara potrebno je pobijediti u tri borbe večeri.

- Neće biti lako. Za pobjedu će trebati pobijediti u tri borbe u istoj večeri. Neki me stručnjaci smatraju najvećim favoritom, ali ne bi se složio, dodao je Cro Cop koji će se u četvrtfinalu boriti protiv Amerikanca Jarrella Millera koji u 22 borbe nije doživio niti jedan poraz. Mladi Amerikanac je sparing partner Vladimira Klička i ima 24. godine, a u K-1 je debitirao prošle godine.

- On nosi aureolu nepobjedivosti. Možda je moja prednost što je on specijalist za boks, pa se najviše oslanja na boksačke tehnike, rekao je Filipović koji je najveći trenutak u karijeri doživio 2006. kada je osvojio Pride.

- Ako bi morao vagati, pojas K-1 bio mi draži od Prideovog, rekao je Filipović.

U ostalim četvrtfinalnim parovima sastaju se Rumunj Catalin Morosanu i Ukraajinac Pavel Žuravljov, Australac Ben Edwards i Azerbajdžanac Zabit Samedov te Egipčanin Hesdy Gerges i Surinamac Ismael Londt.

Ukupno će biti 12 borbi, od kojih sedam mečeva finalista, borbe će najavljivati slavni Michel Buffer, najpoznatiji svjetski najavljivač u ringu

Linker
15. svibanj 2024 21:26