GIRO D' ITALIA

Wiggins i Hesjedal odustali

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. svibanj 2013. 12:23

Britanski biciklist Bradley Wiggins, prvi favorit za slavlje na ovogodišnjem Giro d'Italia, te Kanađanin Ryder Hesjedal, branitelj prošlogodišnjeg naslova, odustali su od daljnjeg nastupa na utrci oko Italije.

Obojica su se patila tijekom četvrtka i vožnje 12. etape od Longaronea do Trevisa u duljini od 134 kilometra. Obojica su nekako uspjela doći do cilja, ali u petak neće startati u 13. etapi, objavili su ljudi iz njihovih momčadi, te su se povukli s Gira.

Wiggins je uoči starta u četvrtak bio blizu samog vrha ukupnog redoslijeda, na četvrtom mjestu, ali je u toj 12. etapi izgubio više od tri minute, te je skliznuo na 13. mjesto redoslijeda.

- Bradley je dobio infekciju prsnog koša. Znali smo to od prije, no problemi su se pogoršavali, pa smo odlučili sačuvati njegovo zdravlje - rečeno je iz Sky Team momčadi.

Wiggins je, podsjetimo, prošle godine kao prvi Britanac osvojio Tour de France, dok se okitio i zlatnom medaljom u Londonu na Olimpijskim igrama.

Bolest je zaustavila i Hesjedala na mogućem putu obrane naslova na Giru. I on je do četvrtka bio blizu samog vrha, a onda je pao sve do 38. mjesta ukupnog redoslijeda. Iz njegove momčadi, Garmin-Sharpa, nisu precizirali s kakvim se problemima mučio Kanađanin.

Linker
20. svibanj 2024 11:44