France's Tessa Worley competes in the women's giant slalom during Alpine skiing FIS World cup at Rettenbach glacier in Soelden on October 24, 2009.Finland's Tanja Poitiainen won ahead of Austria's Kathrin Zettel and Italy's Denise Karbon.Worley finished 13th. AFP PHOTO/JOE KLAMAR
 AFP
SP SKIJANJE

Worley zlatna u veleslalomu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. veljača 2013. 16:12

Francuska skijašica Tessa Worley nova je svjetska prvakinja u veleslalomu. U Schladmingu je sa velikom prednošću od jedne sekunde i 12 stotinki slavila ispred Slovenke Tine Maze.

Treće mjesto osvojila je Austrijanka Anna Fenninger sa sekundom i 18 stotinki zaostatka.

U prvoj vožnji 23-godišnja Worley je imala 52 stotinke prednosti ispred tada drugoplasirane Kathrin Zettel, koja je na kraju završila četvrta, 85 stotinki ispred trećeplasirane Fenninger, a sekundu i 9 stotinki ispred četvrtoplasirane Maze.

Vodeća u ukupnom poretku svjetskog kupa (Maze) i sada već bivša svjetska veleslalomska prvakinja iz Garmisch-Partenkirchena drugu je vožnju odvezla puno bolje i uspjela prestići dvije Austrijanke ispred sebe, ali ne i Worley.

Za Francuskinju je to treća medalje na svjetskim prvenstvima, a druga zlatna, nakon ekipnog zlata iz Garmischa prije dvije godine. Tada je ujedno Worley u veleslalomu ujedno osvojila brončanu medalju.

SP u alpskom skijanju, veleslalom (ž), rezultati:

1. Tessa Worley (Fra) 2:08.06

2. Tina Maze (Slo) +1.12

3. Anna Fenninger (Aut) +1.18

4. Kathrin Zettel (Aut) +1.54

5. Frida Hansdotter (Šve) +2.28

...

Linker
05. srpanj 2024 13:57