Luka Gerlanc / CROPIX
LIGA PRVAKA

ZAGREB PAO I U CELJU Šesti poraz Vujovićeve momčadi u sedmom kolu, osmina finala sve je dalje

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. studeni 2019. 19:54

Zagreb je izgubio u Celju dva razlike, za biti ispred Celja međusobno u četvrtak će mu trebati barem 3, a za prolaz mnogo više nego prije Celja. Nažalost, bilo je to još jedna muka ove sezone. Ništa nije gotovo, ali je planirano sve dalje i dalje.

Žestok obračun se podrazumijevao. I to se dogodilo od samog starta utakmice. Celje u 6-0 sa Šarcem i Potekom u sredini teška kategorija za slabašni napad Zagreba. Zagreb u 5-1 s Mandićem ispred, ali s jednom napadačkom promjenom, jer na desnom vanjskom su igrali s dešnjakom, Horvat je bio desno krilo, a Gadža desni vanjski koji se mijenjao za napad s Hrastnikom koji je igrao obranu.

Muka je bila zabiti gol i jednima i drugima. Zagreb je recimo u prvih 20 minuta zabio samo jedan iz igre uz tri penala Bičanića koji je nastavio pucati i nakon Elveruma. Vratari su bili apsolutno prva imena oba sastava, Ferlin kod domaćina skupio je 8, a Ašanin kod gostiju 7 obrana u prvih 30 minuta. Recimo da je Zagrebu trebalo malo više napadačke hrabrosti, ali je nisu uspjeli probiti najiskusniji nego tek Filip Vistorop koji se pojavio kao treća opcija. No, važno da se pojavio.

Zbog te nemoći, Vujović je morao probati igrati 7 na 6, pokušati sa Šipićem prokrviti realizaciju, ali je to skupo plaćeno sa nekoliko lakih golova na praznu mrežu, pa su Celjani samo na greške Zagreba i to banalne na prvi dio otišli sa dva gola prednosti.

Nije to bilo umiranje u ljepoti, bio je to teško gledljiv rukomet u kojem je Zagreb platio tri isključenja više od Celja u prvom dijelu. To se zove rizik posla, to je jednostavno tako, makar iskreno rečeno Celje nije bilo dominantno i ne bi bilo nezasluženo da je bilo i drugačije. No, kud sve tud i to. Da stvar bude gora po Vujovića Hrastnik, na kojeg se oslanjao u obrani, već u 12. minuti je imao dva isključenja, što je dakako utjecalo na planove trenera Zagreba.

Za dobiti ovakvu utakmicu uz dobru obranu i sjajnog Ašanina bilo je potrebno puno više napadačke hrabrosti nego što je Zagreb pokazao u prvih 30 minuta. Previše su čistih situacija fulali Gadža, Vlah i Bećiri, nije uspio ni Mandić, pa se Ferlin ispogađan od njihovih udaraca prometnuo u junaka prvog dijela. Zabrinjavajuće je djelovala statistika na kojoj je pisalo Vlah 1/7, Gadža i Hrstić po 0/3. Još je rezultat i super kada se to pogleda. No, makar je Celje imalo +2 na poluvremenu bilo je jasno da ništa nije gotovo, da Zagreb neće odustati.

Drugi dio otvorili su golovima Ljubušaci Šarac kod domaćih i Hrstić za Zagreb. Onda je nepotrebno Vujović promijenio izvođača, Bičanića koji je imao 3/3 dotad zamijenio je Horvat na sedam metara i odmah promašio. Kockao se Vujović s Hrastnikom u oba pravca (Šarac je bio nezadrživ za njega, a Ferlin nesavladiv), čuvao ritam s jednom izmjenom Bećiri obrana – Šipić napad. Nije imao puno izbora Vujović.

No, kada se Celje diglo na 15:12 morao je s Vlahom tražiti rješenje, krpati rupe i nadati se, strpljivo. Kao ni u Elverumu, Zagreb nije imao obranu u drugom dijelu, pa je zadnji adut Vujovića bilo 6-0 sa Bećirijem i Stojnićem (Vekićem) u sredini, a kako je Ašanin stao, na gol je došao Ristanović. I uspio je Zagreb do 17:17 u 49. minuti golom Mandića. No, s igračem više promašuje napad (Vistorop), Ristanović brani penal, ali na odbijenu loptu (dekoncentracija) Novak stiže i diže Celje na +2, ubrzo i majstorijom na +3, i diže Zlatorog na noge. Vujović zove time-out, vraća 5-1 obranu, dolazi u priliku na -1 u zadnjoj minuti, ali Razgor s krila zaključuje priču.

Celje PL – PPD Zagreb 24:22 (10:8)

CELJE SD Zlatorog. Gledatelja 4.000. Suci: Marin i Seradilla (Španjolska).

CELJE PL: Ferlin (12+1), Vujović; Cvetko, Rakita, Razgor 3, Marguč 1, Šarac 6, Grošelj 4, Poteko 1, Žabić, Silva 2, Kodrin, Horžen 1, Grebenc, Leban 1, Novak 5 (2). TRENER: Tomaž Ocvirk

PPD ZAGREB: Ašanin (6+1), Ristanović (2+1); Šipić 3, Vistorop 2, Mandić 1, Hrastnik 1, Stojnić, Horvat 4, Kosteski, Ravnić, Gadža, Hrstić 4, Bičanić 5 (5), Bećiri, Vlah 1, Vekić. TRENER: Veselin Vujović.

SEDMERCI: Celje PL 4 (2), PPD Zagreb 7 (6), ISKLJUČENJA: Celje PL 10 minuta (Poteko 17, Kodrin 37, Grošelj 42, Grebenc 50, Silva 56), PPD Zagreb 10 minuta (Mandić 25, Hrastnik 9, 12, Hrstić 18, Stojnić 46), IGRAČ UTAKMICE: Josip Šarac

Linker
28. travanj 2024 07:34