AFP
SKIJANJE

Zagreb primljen u Klub 5

Piše: Vladimir MarinovićObjavljeno: 09. lipanj 2013. 17:28

Zahvaljujući odličnoj organizaciji slalomskih utrka za Svjetski kup Zagreb je primljen u "Klub 5", udruženje tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa, te se od sada nalazi u društvu sa Kitzbuehelom, Wengenom, Schladmingom, Val Gardenom, Val d'Isereom, izvijestio je danas Hrvatski skijaški savez.

Naime, u sklopu FIS kalendarske konferencije, koja se održava u Cavtatu i Dubrovniku, održan je i sastanak "Kluba 5", i Zagreb je primljen kao najmlađi član, nakon samo devet godina organiziranja utrka.

Prvo izdanje Snježne kraljice, slalom skijašica, održano je 2005. godine, a od 2008. i skijaši se na Sljemenu natječu za Svjetski kup. Dosad su sva izdanja sljemenskih utrka protekla u odličnoj organizaciji i uz veliku posjećenost navijača, a svi sudionici bili su puni hvale za organizatore i atmosferu na skijalištu.

U udruženju tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa nalaze se još i St. Moritz, Alta Badia, Adelboden, Cortina d'Ampezzo, Garmisch Partenkirchen, Kvitfjell, Maribor, Kranjska Gora, Lake Louise i Aare.

Danas je završena FIS kalendarska konferencija na kojoj bilo više od 600 sudionika iz 70 zemalja svijeta, što je do sada rekordan broj sudionika. Ova konferencija ima veliko značenje za Hrvatski skijaški savez kao domaćina, ali i za hrvatski turizam. U ponedjeljak će se održati i sastanak Vijeća FIS-a

Linker
06. svibanj 2024 09:56