Arhiva
ULAZ BESPLATAN

ZAGREB U SUBOTU OČEKUJE NAJVEĆI HRVATSKI VATERPOLSKI DERBI Dvoboj Mladosti i Juga u regionalnoj ligi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2019. 14:30

Kada čujete riječi 'najveći hrvatski vaterpolo derbi' odmah znate da je riječ o utakmici Mladosti i Juga. Susreti rivala u svakom sportu uvijek imaju poseban naboj, a najuzbudljiviji dvoboji pamte se generacijama. Jedno od najpoznatijih rivalstava domaćeg sporta očekuje Zagrepčane u subotu na bazenu Mladost kada će Žapci od 19 sati ugostiti Gospare u sklopu Regionalne vaterpolo lige.

Žapci su trenutno nepobijeđeni u Regionalnoj vaterpolo ligi i predvode tablicu s maksimalnih 30 bodova, a Jug je treći s 22 boda. Zagrebačka momčad za ovu sezonu najavljuje velike ambicije i pohod na trofej. U subotu Žapci računaju i na prednost domaćeg terena ali Jug je aktualni prvak i momčad koja ne popušta pod pritiscima. Utakmica u kojoj su s jedne strane Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić i Miloš Ćuk te s druge Sandro Sukno, Luka Lončar i Loren Fatović jamči da nas očekuje vrhunski vaterpolo.

Mladost i Jug najpoznatiji su hrvatski vaterpolski klubovi, a rivalstvo je počelo još u prošlom stoljeću. Dubrovački klub dominirao je vaterpolom bivše države te ima čak 22 naslova prvaka Jugoslavije, a Žapci su od 1968. godine bili prvaci Europe sedam puta i nose titulu najboljeg vaterpolo kluba 20. stoljeća. Jug i Mladost uvjerljivo su najtrofejniji hrvatski vaterpolo klubovi, a zajedno ih imaju čak 113, a od postojanja hrvatskog prvenstva, Mladost i Jug uglavnom se izmjenjuju kao prvaci države.

Ulaz na novu utakmicu starih rivala je besplatan, a publiku očekuju brojna iznenađenja i uzbudljivi vaterpolo dvoboj dva najbolja hrvatska kluba.

Linker
04. prosinac 2021 12:17