Marko Todorov / CROPIX
NIJE IŠLO

ZAGREBAŠI REALNI NAKON PORAZA 'Nismo mi loši, nego su oni jako dobri. Njihova lopta u napadu ide strašno brzo, nekad imaš dojam da je nemoguće stići'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. rujan 2019. 11:48

Nije bilo lako igračima Zagreba nakon utakmice. Daš sve od sebe, iskrvariš na terenu i kada pogledaš na semafor tamo piše -8. Bio je to sudar s divom koji su preživjeli i to je najvažnije. Nisu se osramotili definitivno.

- Nije bilo lako kako rezultat na kraju govori. Mislim da je Zagreb igrao napadački jako dobru utakmicu, dao nam dosta problema, ali obrambeno se nije mogao nositi i to se tek u finišu pretvorilo u razliku na semaforu. Veći dio utakmice Zagreb je bio ravnopravan - u fair stilu kao i uvijek utakmicu je komentirao Luka Karabatić.

Strah i trema

A zagrebaši suglasni u jednom - odličan napad i loša obrana.

Josip Vekić dosta je bio na udaru te priče. Bilo je tu i straha i treme, no na kraju je to bila zdrava lekcija za one koji žele učiti.

- Jednostavno nismo uspjeli napraviti faul, makar je to bio dogovor. Ta njihova lopta u napadu ide strašno brzo i nekad imaš dojam da je nemoguće stići. No, dobro, iskreno svjestan sam da možemo bolje, posebno u obrani. Napada mi malo fali, no osjećam da i tu mogu dati više u šuterskom smislu. Popravit ćemo se, idemo dalje.

Aleks Vlah je dobro vodio napad.

- Ali je obrana bila problem, nismo to uspjeli riješiti, a bez toga se jako teško vraćati protiv PSG-a u igru. Željeli smo, dali smo sve od sebe, no PSG je očito kvalitetnija momčad i to se na kraju vidjelo na rezultatu.

David Mandić koji je obrambeno broj 1 isto nije mogao ništa.

- Nismo se sastavili, ispao nam je zbog ozljede Hrstić u prvom dijelu, nije nam bilo Bećirija, a bez njih dvojice jako nam je teško izgraditi obranu kakvu bismo željeli. No, sigurno da nešto moramo pokušati, da bismo napadački učinak kapitalizirali i u konačnici da bismo pomogli vratarima i oni nama.

Kapetan Zlatko Horvat i krilo i vanjski i penaldžija s dva minusa, nema mu se što prigovoriti.

- Treba znati s kim smo igrali. Puno je zabiti 29, ali je puno i primiti 37 s čim se slažem, jer tako je teško dobiti utakmicu. Bili smo blizu, na -2, moj penal fulani, pa isključenja, pa glupost na igrača manje što smo napravili. No, bilo je dosta dobrih stvari, čak i 15 minuta u obrani 5-1. Nismo bili loši, nego su oni jako dobri.

Sve su kažnjavali

Marin Šipić je debitirao i pokazao ono što smo znali da je pojačanje za ovaj Zagreb.

- Volio bih da bude i pobjednički u budućnosti. Dali smo stvarno sve od sebe, 40 minuta odličnog napada, obrana je bila malo slabija, nismo bili dovoljno agresivni, a oni sve kažnjavaju. U takvim situacijama povratak je nemoguć.

I na kraju igrač utakmice Kim Ekdahl du Rietz koji je sa 7 komada zamijenio Mikkela Hansena.

- Igrali smo dobro, lagano rezultatski pobijedili u Zagrebu, a to nikad ovdje nije lako. Zadovoljan sam da smo održali visoku razinu koncentracije i mirno odigrali do samog kraja.

Tamše: Čekamo Bećirija i mislimo na 5-1

Nije lako biti trener kada pokušaš sve, a na kraju jako izgubiš i sve dobro što je bilo ostane u drugom planu. No, Branko Tamše se morao nositi s tim nakon što je PSG u Zagrebu odradio posao po očekivanju.

- Mojoj momčadi čestitke na dobroj i pametnoj igri u napadu. No, PSG je pokazao svoje kvalitete na tu našu obranu. Nismo uspjeli, nedostajali su nam Bećiri kojeg uopće nije bilo, Hrstić koji se ozlijedio u prvom dijelu. Bili smo na 24:22, imali priliku se približiti skroz, ali su nas neke greške koštale i na kraju je završilo kako jest, malo nam je ponestalo koncentracije...

Obrana je problem koji se mora riješiti.

- Radit ćemo na obrani, znamo kako nakon dvije utakmice na top razini s PSG-om i Veszpremom i to će nam biti najbolji pokazatelj. Realno u ovakvoj konstelaciji snaga bila je to velika potrošnja za recimo Šipića kojem je to bilo prvi puta, ali to je tako.

Razmišljate li o drugoj obrani i može li se Bećiri vratiti za Aalborg idući vikend?

- Razmišljam, mislim da možemo 5-1, ali isto tako vjerujem da će nam se Bećiri brzo priključiti. Bili smo stvarno dobri u napadu, a naravno nije lako kada se to ne vidi.

Raul Gonzalez u svom stilu vrlo skromno nakon velikih osam golova razlike.

- Uvijek mi je drago doći u Zagreb. Imamo dobar uvod u sezonu, ovo je tek početak. Mislim da smo igrali dobru utakmicu, možda smo malo umorni, ali smo imali dosta širine. Mislim da Zagreb radi dobar posao, da je dosta toga promijenio, ali ih je u drugom dijelu sustigao umor i mi smo to dobro iskoristili.

Szeged je pobijedio Barcelonu?

- Ne mogu reći neočekivano, osim što je 7 razlike u prvom dijelu to svakako bilo. To je samo dokaz da nas ove godine čeka vrlo uzbudljivo natjecanje, puno jakih utakmica. Ovo je bio samo početak, kako za nas, tako i za Szeged i za Barcelonu. Pravi posao tek predstoji.

Mikkel Hansen na klupi?

- Dobio je udarac protiv Nantesa, ima puknutu arkadu, nije bilo nužno da nam pomogne danas, Kim je igrao vrlo dobro.

Blago Raulu kad ima s kim.

Linker
18. travanj 2024 19:47