Robert Deaves
TEŠKI UVJETI NA STARTU

ZAPOČELO EUROPSKO PRVENSTVO U KLASI FINN Vujasinović u obranu bronce krenuo sa sedmog mjesta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2017. 14:21

Marseille je ovaj tjedan domaćin otvorenog Europskog prvenstva u klasi Finn. Prvog dana natjecanja jedriličari su imali i previše vjetra.

Njihovim žargonom rečeno baš je "melo" na regatnom polju, mistral je na momente dosezao skoro 40 čvorova. U takvim se uvjetima od hrvatskih jedriličara najbolje snašao Milan Vujasinović (brončani s lanjskog EP-a) koji zauzima sedmo mjesto (11., 6.). Nenad Bugarin je trenutačno 11. (21., 3.), a Josip Olujić 15. (24., 9.). U vodstvu je Britanac Ed Wright.

- Prva regata bila je nešto lošija za Bugarina i Olujića. Mislim da su bili impresionirani uvjetima, druga regata bolja, jedrili su koncentriranije i radili manje grešaka pa je i rezultat bio bolji. Uvjeti su u Marseilleu oni koji nam najmanje odgovaraju, nisu slični našim uvjetima u Splitu i dosta imamo problema sa tehnikom. Prevladavaju jaki, ali kratki izmješani valovi, te refuli i dricevi tako da su promjene u plasmanima dosta česte, a svaka pogreška skupo košta svakog jedriličara, ispričao je trener Tonči Antunović Graja.

Linker
17. svibanj 2024 17:09