Vlado Kos / Cropix / CROPIX
HVALEVRIJEDNA MANIFESTACIJA

ZATVORENE 20. SPORTSKE IGRE MLADIH 'Bit ću sretan ako mogu potaknuti mlade da se uhvate sporta'

Piše: HinaObjavljeno: 27. kolovoz 2016. 18:50

Na splitskoj su Rivi u petak navečer zatvorene 20. Sportske igre mladih u kojima je od početka travnja u Hrvatskoj, BiH i Srbiji sudjelovalo 140.000 djece.

U petak je održano međunarodno finale koje je uslijedilo nakon prethodno održanih državnih finala, a na njemu se natjecalo oko 800 djece.

Predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladić Zdravko Marić medijima je izjavio da su se na Rivi okupili pobjednici iz svih zemalja, te podsjetio da se manifestacija protekla četiri mjeseca osim u Splitu održavala i u Sarajevu i Beogradu.

- Dobra je stvar da trajemo ovoliko godina i unatoč svemu što se događa u Hrvatskoj, BiH i Srbiji uz pomoć međunarodnih ambasadora još uvijek opstajemo. Među njima ima onih koji su jako aktivni, a njihova imena i podrška nam puno znače. Zahvaljujući Predragu Mijatoviću koji za nas radi apsolutno sve uspjeli smo dovesti veliki broj sportaša i kulturnih djelatnika - kazao je Marić.

Split, 270815
Svecano zatvaranje Sportskih igara mladih odrzano je na Prokurativama. Tom prigodom podijeljene su medalje najboljim mladim sportasima.
Na fotografiji: Pokretac sportskih igara mladih.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Jakov Prkic / CROPIX / CROPIX

Glavni cilj je djecu maknuti s ulice, rekao je Marić dodavši kako su ponosni što sudionicima manifestacije u prethodnih 20 godina nisu trebali ništa platiti za sudjelovanje na igrama. Zahvalio se i rektoru Sveučilišta Split Šimunu Anđelinoviću i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta na potpori.

Na zatvaranju 20. Sportskih igara mladih bio je i srebrni olimpijac iz Rija, splitski jedriličar i laseraš Tonči Stipanović koji je izrazio zadovoljstvo održavanjem manifestacije na kojoj sudjeluje tako veliki broj djece. - Iako sam bio lani došao sam i ove godine jer mi je drago vidjeti svu tu djecu, čestitati im na uspjehu. Sebe nikada nisam smatrao nečijim uzorom, ali ako ikako mogu potaknuti mlade od malih nogu da se uhvate sporta i treniraju bit ću jako sretan zbog toga - kazao je Stipanović.

Sportske igre mladih su sportsko-amaterska manifestacija koja je otvorena krajem travnja u Vukovaru, a u njoj je sudjelovalo 140.000 djece iz Hrvatske, BiH i Srbije.

Linker
19. travanj 2024 16:44