Star Sailors League
BACARDI CUP

ZAVRŠILA JEDNA OD NAJPRESTIŽNIJIH REGATA U KLASI 'ZVIJEZDA' Mišura i Barač na klasiku u Miamiju: 'Možemo jedriti s najboljima'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 13. ožujak 2017. 12:10

Bacardi Cup jedan je od jedriličarskih klasika u Zvijezdi. Ove je godine u Miamiju doživio 90. izdanje, a među 70 posada bila je i jedna hrvatska - kormilar Marin Mišura i flokist Tonko Barač, koji su lani na Europskom prvenstvu u klasi Zvijezda osvojili šesto mjesto.

Na ovogodišnjoj regati u organizaciju je pomogla i Star Sailors League, pa su gledatelji putem interneta mogli uživo pratiti zbivanja na polju ispred Miamija. No, zakazao je dogovor s osnovnim jedriličarskim resursom - vjetrom.

Prvog dana regate bilo ga je previše, a posljednjeg premalo, tako da je od predviđenih sedam, održano pet jedrenja. Slavila je posada Mendelblatt/Liljedahl. Drugi su bili Rohart/Ponsot, a treći Szabo/Natucci. Mišura i Barač završili su na 14. mjestu. Imali su jedan sjajan ulaz (drugo mjesto) i jedan solidan (12.), ali tri lošija plasmana (20., 22. i 31.) koštala su ih boljeg rezultata.

- Zadovoljni smo rezultatom - 14. mjesto i nije loše s obzirom na to da smo u početku imali malo problema s brzinom jer smo imali unajmljen brod. Na kraju smo imali dva dobra ulaza, što nas čini sretnim i zadovoljnim jer pokazuje da možemo jedriti s najboljima - rekao je Marin Mišura.

Linker
02. svibanj 2024 14:02