Privatna arhiva
'HRABRO DEČKI, NE ODUSTAJTE'

ZBOG HOKEJAŠA MEDVEŠČAKA U ITALIJI NASTALA PREKRASNA SPORTSKA SCENA O KOJOJ ĆE SE JOŠ DUGO PRIČATI 'Čitava se dvorana podigla na noge...'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 23. siječanj 2019. 16:42

Situacija s Medveščakom koji u EBEL-u niže negativne rekorde dovela je i do toga da se suparnici više niti ne raduju pobjedama protiv zagrebačkih hokejaša koji su pružili ruku “velikom bratu”, sprječavaju klub od sramote.

Drugi krug lige u ovakvoj situaciji ne bi imalo smisla igrati. Sve dok vodstvo kluba ne odluči za kakav život će imati dovoljno novca.

Suparnički igrači i navijači im na svakom gostovanju izražavaju poštovanje. U Klagenfurtu su ih odveli na večeru, a o onome što se dogodilo u Bolzanu redakciji Jutarnjeg lista javio se izvor Medveščaka koji je želio ostati anoniman.

“Bilo nas je samo dvoje hrvatskih navijača... Bolzano je brzo poveo 3-0, ali neobično je bilo što hokejaši Bolzana niti jednom nakon postignutog gola nisu proslavili pogodak. Jednostavno, pognuli bi glavu i vratili se prema svome golu... Pri povratku momčadi s odmora, na istočnoj tribini Ledene dvorane na kojoj je bilo smješteno par stotina najglasnijih i najvatrenijih domaćih navijača počelo je veliko komešanje. Nekolicina njih, uz svesrdnu podršku ostalih, razvila je veliki transparent, na kojemu je na hrvatskom jeziku stajala poruka: “Hrabro dečki, ne odustajte!”. Nakon nekoliko dugih sekundi gotovo sablasne tišine čitava se dvorana, njih nekoliko tisuća podigla na noge te ogromnim aplauzom nagradila zagrebačke hokejaše. Na kraju utakmice igračima Medveščaka nije preostalo ništa drugo nego da onda oni umjesto domaćih igrača dođu do istočne tribine i pozdrave protivničku publiku”, stoji u pismu.

U Bolzanu je Medveščak imao samo 11 klizača (od maksimalnih 20), momčad je vodio trener juniora, završilo je 11-0. Dečki koji danas nose Medveščakov dres zaslužuju puni respekt...

Linker
05. svibanj 2024 14:47