Goran Mehkek / CROPIX
RUSI ULAZE U SEHA LIGU

ZBOG NESLAGANJA U UVJETIMA PARTICIPACIJE IZVRŠNI ODBOR SEHA-E IZBACIO JE MAĐARE Spartak iz Moskve uskočio u nikad jače natjecanje umjesto Tatabanye

Klub je nastao 2017. godine, a uz podršku Ruskog rukometnog saveza došao je do SEHA lige koja se tako prvi put proširila na tamošnje tržište.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 13:10

Samo nekoliko tjedana prije početka nikad jače SEHA lige dogodio se velik potres. Na službenim stranicama lige osvanula je vijest da je mađarska Tatabanya, treći klub po jačini u tamošnjem prvenstvu, izbačena iz natjecanja.

- Izvršni odbor SEHA lige donio je odluku da HC Grundfos Tatabanya sljedeće sezone neće nastupiti u SEHA ligi zbog velikih neslaganja u uvjetima participacije kluba u natjecanju.

Tatabanya je domaće utakmice SEHA lige u novoj sezoni trebala igrati u Györu jer se nova dvorana u Tatabanyi tek gradi. Možda je u cijeloj priči to bio jedan od problema, ali zasad su sve samo puka nagađanja dok se o svemu ne očituje klub ili SEHA liga proširi šturo priopćenje.

Gubitak Tatabanye veliki je udarac za regionalnu ligu koja je ove sezone više od toga. Iz kluba su otišli hrvatski reprezentativac Jakov Vranković i Rumunj Demis Grigoras, ali su ih pojačali domaći igrači, reprezentativci Ancsin i Balogh. Uz njih su tu Vranješ, Juhasz, Szekely, mladi vratar Borbely, Božović i Vujović koji su s Crnom Gorom ostvarili plasman na Europsko prvenstvo. U grupi s Nexeom, Vardarom, Tatranom, Vojvodinom i Zaporožjem sigurno bi bili jedan od kandidata za prva dva mjesta

Njih će u skupini A zamijeniti ruski Spartak iz Moskve koji je dvije godine zaredom bio viceprvak Rusije iza neprikosnovenih Čehovskih medvjeda. Klub je nastao 2017. godine, a uz podršku Ruskog rukometnog saveza došao je do SEHA lige koja se tako prvi put proširila na tamošnje tržište.

Nakon što je ranije tijekom godine prvi put potvrđen nastup ukrajinskih i kineskih predstavnika Motor Zaporožja i Beijing Universityja, u istoj sezoni prvi put ćemo gledati i Ruse čiji je Gazprom i glavni sponzor lige. To u ovom slučaju ne treba zanemariti.

Linker
26. travanj 2024 16:46