adam johnson screenshot

 Screenshot
SVI SU U ŠOKU

Bivši hokejaši o smrti kolege: ‘Užas, zgroženi smo. Ovo je bio namjeran udarac, moje oči ne lažu‘

Voditelj Foxa Jesse Waters nazvao je Patgraveov udarac u vrat Johnsona ubojstvom
Piše: SNObjavljeno: 31. listopad 2023. 14:32

Svijet sporta je još u šoku nakon što je hokejaš Adam Johnson preminuo zbog reza na vratu od udarca koji je zadobio od Matta Petgravea tijekom Copa Challengea u EIHL-u.

"Nottingham Panthers su duboko potreseni objavom da je Adam Johnson tragično preminuo nakon čudne nesreće na utakmici u Sheffieldu", napisali su iz Johnsonovog kluba.

Brojni sportaši su se osvrnuli na ovu tragediju, a javio se i bivši igrač NHL-a Sean Avery koji tvrdi kako je Patgraveov udarac bio namjeran.

- Sasvim siguran sam da je Matt Petgrave htio kontakt s igračem Nottingham Panthersa Adamom Johnsonom. Vjerujem li da se probudio i rekao: Danas ću ubiti nekoga? Ne - poručio je 43-godišnji Kanađanin.

Voditelj Foxa Jesse Waters nazvao je taj udarac ubojstvom. Waters je Petgravea, koji je najviše kažnjavani igrač lige, nazvao prljavim igračem i rekao kako je ovo izgledalo kao ubojstvo.

- Ubojstvo je prilično opasna riječ za upotrebu, ali vidio sam udarac, vidio sam nogu... Ona nije smjela biti gdje jest. Užas. Ne mogu čak ni pogledati snimku", rekao je Avery koji se i ranije protivio upotrebi tankih titanijevih oštrica na klizaljkama.

U šoku je i još jedan bivši igrač NHL-a Chris Therien.

- Šokiran sam i zgrožen viđenim. Izgledalo je namjerno. Bio je to Kung Fu udarac. Moje oči ne lažu, recite mi da sam u krivu - rekao je Therien.

Slučaj je preuzela policija South Yorkshirea.

- Naši službenici provode istragu oko okolnosti koje su okruživale incident. Molimo javnost da se suzdrži od špekulacija o incidentu dok ne završimo s istragom.

Od Johnsona se emotivnom porukom oprostila njegova zaručnica Ryan Wolfem.

- Moj slatki, dragi anđele. Zauvijek ćeš mi nedostajati i zauvijek ću te voljeti - napisala je Wolfem na društvenim mrežama.

Linker
12. svibanj 2024 22:55