Emmanuel Couder

 JOE KLAMAR/AFP/PROFIMEDIA
ZBRKA NA ZOI

Bizarna situacija, zbunjeni pogledi i pravi misterij: ‘Ne razumijem, gdje mu je nestala skija?‘

Glavni lik ove nesvakidašnje priče bio je predstavnik Hong Konga Adrian Hau Tsuen Jung
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 13. veljača 2022. 17:49

Kad na startu imate popriličan broj "egzotičnih" skijaša, a uvijek ih ima u olimpijskim veleslalomima i slalomima, onda se svašta može dogoditi. Od "popikavanja" na stazi, ludih padova do ogromnih zaostatka. A kad sve zakomplicira ružno vrijeme, onda se može dogoditi i pravi misterij: nestanak skije usred prve vožnje.

Glavni lik ove priče bio je predstavnik Hong Konga Adrian Hau Tsuen Jung. Jedan od 33 skijaša koji nisu završili prvi vožnju, a on je pritom izgubio skiju koju nitko nije mogao pronaći pa su glavni sudac Markus Waldner i njegov pomoćnik Emmanuel Couder bili prisiljeni na određeno vrijeme zaustaviti utrku i organizirati "potragu".

- Pošalji ljude, moramo pronaći skiju prije nego nastavimo - bila je Waldnerova poruka radio vezom dok je Filipinac Asa Miller čekao na startu.

- Ne razumijem, gdje je skija? - stigao je zbunjeni odgovor službene osobe na stazi, a onda nakon nekoliko trenutaka i priznanje poraza:

- Ne znam gdje je, ne mogu je pronaći.

S obzirom na to da skija nije bila na stazi, Waldner i Couder su zaključili da mogu nastaviti prvu vožnju iako je misterij nestale skije, barem u tom trenutku, ostao nerazriješen.

Linker
25. travanj 2024 12:53