Zimske olimpijske igre održat će se u Pekingu

 FENG JUN/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Feng Jun/Sipa Press/Profimedia
NOVI POLITIČKI SKANDAL

Bjeloruski savez izbacio dvije sportašice iz reprezentacije jer im se trener ne slaže s režimom

Sedamnaestogodišnja Darja Dolidovič i 23-godišnja Sviatlana Andrijuk neće nastupiti na ZOI
Piše: HinaObjavljeno: 12. siječanj 2022. 17:52

Bjeloruski skijaški savez izbacio je dvije mlade skijašice-trkačice iz reprezentacije, a time i Zimskih olimpijskih igara zbog političkog neslaganja njihova trenera s vladajućim režimom, javlja AFP.

Sedamnaestogodišnja Darja Dolidovič i 23-godišnja Sviatlana Andrijuk nadale su se olimpijskom nastupu, ali im je domaći savez oduzeo licencu pa ne mogu sudjelovati na ZOI u Pekingu.

Darjin otac i trener obje trkačice Sergej Dolidovič, bivši uspješni skijaški trkač i sedmerostruki olimpijac, tvrdi da nitko nije dobio objašnjenje zašto su isključeni iz reprezentacije.

"Svjetlani i Darji nitko ne može objasniti zašto im se to događa. Pokušali smo doznati što se točno dogodilo, ali nismo dobili objašnjenje. Nitko se nije pridružio prosvjedima niti potpisao otvoreno pismo tražeći slobodne izbore. Mislim da su su kažnjeni zbog mojih stavova. Uvijek sam govorio da zemlji trebaju promjene, pa sam na strani oporbe", rekao je Dolidovich, koji je također potvrdio da njegova kći više ne želi predstavljati Bjelorusiju.

Kako javlja AFP, deseci profesionalnih sportaša i trenera otpušteni su iz reprezentacije zbog svojih političkih stavova, a neki su i poslani u zatvor.

Linker
18. travanj 2024 20:28