Zrinka Ljutić

 VLADIMIR SIMICEK Afp
ČUDESNE VOŽNJE

Briljantna Zrinka Ljutić druga u Jasni! Shiffrin je pretekla za treptaj oka

Zagrepčanka je ostvarila rezultat karijere, od Amerikanke je bila sporija samo 14 stotinki
Piše: SNObjavljeno: 21. siječanj 2024. 12:05

Rezultati druge vožnje:

1. Mikaela Shiffrin 1:48.21

2. ZRINKA LJUTIĆ (+0.14)

3. Anna Swenn Larsson (+0.81)

Leona Popović nije završila prvu vožnju.

► Nastupe Zrinke i Leone pogledajte OVDJE.


Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić osvojila je drugo mjesto slaloma Svjetskog kupa u slovačkom zimovalištu Jasna, što joj je najbolji rezultat u karijeri.

Prije godinu dana je u češkom Spindlerovu Mlinu 19-godišnja Zagrepčanka došla do trećeg mjesta što joj je, do danas, bilo jedino postolje u karijeri.

Ljutić je po ledenoj slovačkoj stazi ugrozila i Amerikanku Mikaelu Shiffrin, koja je uoči zadnje dionice utrke bila poravnata s hrvatskom uzdanicom, ali je na kraju ipak bila brža "malih 14 stotinki" od Zrinke. Hrvatska čeka žensku pobjedu dugih 18 godina, još od vremena Janice Kostelić, a u Jasni nije bila nikad bliže. Ljutić nije završila zadnja četiri slaloma, ali je sjajan nastup u Slovačkoj najavila u subotu, kada je Zrinka bila četvrta u veleslalomu, što joj je najbolji plasman u toj disciplini u karijeri.

Treće mjesto u slalomu osvojila je Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0.81).
Druga hrvatska predstavnica Leona Popović je startala kao druga u prvoj vožnji i vrlo brzo je odustala.

U poretku slaloma vodi Shiffrin sa 630 bodova, a Ljutić je 12. sa 161 bodom, dok je u ukupnom poretku Zrinka 11. s 338 bodova. (Hina)

Idući slalom za skijašice na rasporedu je 11. veljače u andorskom Soldeu. Zrinka Ljutić trenutačno je 12. u poretku slalomašica i 11. u ukupnom poretku skijašica.

13.03 Mikaela Shiffrin osvaja prvo mjesto! Amerikanka je 14 stotinki bila brža od Zrinke Ljutić.

Drugo je ovo postolje u karijeri za 19-godišnju hrvatsku skijašicu.

13.01 Zrinka Ljutić preuzima prvo mjesto!

Nova sjajna vožnja hrvatske skijašice. Postolje je osigurano! Slijedi nastup Mikaele Shiffrin...

13.00 Melanie Meillard zauzima treće mjesto, s 58 stotinki zaostatka za Swenn Larsson. Slijedi nastup Zrinke Ljutić!

12.59 Na startu su ostale još samo tri najbolje skijašice iz prve vožnje. Nakon Melanie Meillard niz stazu kreće Zrinka Ljutić.

12.58 Velika greška koštala je Saru Hector boljeg plasmana. Šveđanka je u cilj ušla sa 1.42 sekunde zaostatka, što joj je zasad dovoljno tek za šesto mjesto.

12.56 Anna Swenn Larsson bila je devet stotinki brža od Camille Rast i trenutačno je vodeća u drugoj vožnji.

12.55 Michele Gisin u cilj ulazi na drugom mjestu, s 96 stotinki zaostatka. Još tri skijašice moraju odraditi drugu vožnju, a onda na stazu stupa Zrinka Ljutić.

12.52 Dok je Katharina Truppe odradila slabiji drugi dio utrke, završivši na devetom mjestu zasad, Camille Rast munjevito se spustila niz stazu i preuzela vrh od Lene Duerr s 1.07 sekundi prednosti.

12.47 Do kraja utrke ostalo je osam najboljih skijašica iz prve vožnje. Marie Lamure upravo je kroz ciljnu ravninu prošla kao deveta.

12.46 Lena Duerr u cilj ulazi "u zelenom". Njemačka skijašica s 12 stotinki prednosti zasjeda na prvo mjesto.

12.45 Dzenifera Germane preuzima prvo mjesto! Latvijska skijašica odradila je sjajnu vožnju i sa 73 stotinke prednosti ušla u cilj.

12.42 Ana Bucik nije uspjela "skinuti" sunarodnjakinju s prvog mjesta. Slovenka je u cilj ušla kao četvrta, s 24 stotinke zaostatka.

12.41 Dvornik i dalje sjedi na tronu. Kako sada stvari stoje, Slovenka će popraviti plasman iz prve vožnje za barem sedam mjesta.

U Jasni je danas nešto manje navijača nego u subotu, kada su domaćini čekali pobjedu Petre Vlhove, a doživjeli šok i svjedočili ozljedi svoje miljenice. Ipak, navijanje je uz stazu i dalje bučno. Zrinka Ljutić imat će poticajnu atmosferu u pokušaju da ugrozi Mikaelu Shiffrin.

image
Branislav RaČko/news And Media/profimedia

12.34 Niti Marta Rossetti, niti AJ Hurt nisu uspjele završiti drugi dio utrke. U prvih 15 nastupa u drugoj vožnji, tri skijašice ostale su bez bodova.

12.32 Lara Colturi prva je skijašica koja nije uspjela završiti današnju drugu vožnju.

12.31 Neja Dvornik preuzima vrh! U fotofinišu Slovenka je četiri stotinke bila brža od Huber koja silazi s prvog mjesta nakon dugo vremena.

12.29 Martina Dubovska bila je najbliže Huber, ali 22 stotinke sporija, što joj je bilo dovoljno za drugo mjesto zasad.

12.27 Tri austrijske Katharine osigurale su drugu vožnju. Huber trenutačno drži vrh, Liensberger je u cilj upravo ušla sa 1.87 sekundi zaostatka, što ju smješta na šesto mjesto, a Truppe je nakon prve vožnje bila osma.

12.24 Huber i dalje drži vrh u drugoj vožnji, izvjesno je da će plasman iz prve vožnje (29. mjesto) zamijeniti znatno boljim rezultatom.

12.20 Austrijanka Katharina Huber u međuvremenu je preuzela vrh, pet skijašica odradilo je drugi dio slaloma. Zrinka Ljutić startat će pretposljednja.

12.15 Počela je druga vožnja u slovačkoj Jasni, prva se niz stazu spustila Emma Aicher.

Evo i startne liste druge vožnje.

image
FIS

12.05 Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić drži drugo mjesto nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa u slovačkom zimovalištu Jasna, dok je Leona Popović odustala.

Ljutić je startala kao 17., a sjajnom vožnjom po ledenoj slovačkoj stazi jedina se uspjela približiti unutar jedne sekunde vodećoj Amerikanki Mikaeli Shiffrin, za kojom zaostaje 52 stotinke. Treće mjesto drži Švicarka Melanie Meillard (+1.35).

Ljutić (19) nije završila zadnja četiri slaloma, a prije godinu dana je u češkom Spindlerovu Mlinu došla do trećeg mjesta što joj je, zasad, jedino postolje u karijeri. U subotu je Zrinka bila četvrta u veleslalomu, što joj je najbolji plasman u karijeri.

Druga hrvatska predstavnica Leona Popović je startala kao druga u prvoj vožnji i vrlo brzo je odustala.

Druga vožnja na rasporedu je u 12.15 sati. (Hina)

Linker
29. travanj 2024 21:06