MICHAL CIZEK Afp
HOKEJ NA LEDU

Češka svladala Dansku, Njemačka zadala prvi poraz Latviji na prvenstvu

Najbolje četiri reprezentacije svake skupine izborit će plasman u četvrtfinale
Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2024. 19:03

Hokejaši na ledu Češke, domaćini Svjetskog prvenstva elitnog ranga, svladali su u sklopu skupine A Dansku sa 7-4 (1-1, 2-1, 4-2).

Danci su prijetili još početkom posljednje trećine kada je Moelgaard izjednačio na 3-3. Tada su uslijedila tri brza pogotka Češke, a Kundratek, Kubalik i Stransky su zabijali za 6-3 i osiguravanje pobjede za domaćina.

U večernjem programu srijede na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu elitnog ranga pobjede su ostvarili reprezentativci Švicarske i Slovačke.

U skupini A Švicarska je svladala Veliku Britaniju s 3-0 (2-0, 1-0, 0-0) čime je, barem privremeno, došla na vrh ljestvice s 11 bodova. Druga je Češka s devet bodova, dok uz utakmicu manje Kanada ima osam, a Finska sedam bodova. U ranijem terminu ove skupine domaćin Češka je pobijedila Dansku 7-4 (1-1, 2-1, 4-2).

U skupini B je Slovačka bila bolja od Poljske s 4-0 (2-0, 0-0, 2-0), a veliki dio posla u tom ogledu Slovaci su napravili u prvoj trećini kada su zabili dva gola. Preostala dva su dali u posljednje tri minute susreta.

Na ljestvici skupine B vodi Švedska s maksimalnih devet bodova, dok Slovačka sada ima osam. Treća Latvija je na sedam, a četvrta Njemačka na šest bodova. Poljska je zasad osvojila tek jedan bod. Cingel je bio dvostruki strijelac za Slovake.

Linker
15. svibanj 2024 22:46