Kamila Valieva

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
BIZARAN RAZLOG

Čudo od djeteta tvrdi: ‘Greškom sam uzela djedove tablete‘ Ponovno može nastupati na Olimpijskim igrama

‘Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija‘, kazala je Valijeva za rusku TV
Piše: HinaObjavljeno: 15. veljača 2022. 07:21

Petnaestodišnja ruska umjetnička klizačica Kamila Valijeva, upletena u dopinški skandal na Zimskim olimpijskim igrama, branila se na saslušanju tvrdnjom da je greškom uzela lijek za srce njezina djeda, rekao je u utorak dužnosnik MOO-a.

Valijeva je iznijela taj argument na saslušanju pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) o tome treba li joj dopustiti nastavak natjecanja u Pekingu, rekao je Denis Oswald, stalni predsjedavajući Disciplinske komisije Međunarodnog olimpijskog odbora.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

"Njen argument je bio da se ova kontaminacija dogodila mješanjem s proizvodom koji je uzimao njezin djed", rekao je Oswald.

Ranije je MOO na konferenciji za novinare rekao da Valievin "B" uzorak tek treba analizirati unatoč početnom pozitivnom rezultatu.Tinejdžerki je CAS odobrio da se natječe u pojedinačnoj konkurenciji u utorak nakon što se CAS složio s odlukom Ruske antidopinške agencije (RUSADA) da joj ukine zabranu.

Valijeva je testirana na svom državnom prvenstvu 25. prosinca, ali pozitivan test na zabranjeni lijek za anginu otkriven je tek 8. veljače, nakon što se već natjecala na Igrama u Pekingu.

"Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija. Sretna sam što ću ipak klizati, ali sam istovremeno emocionalno umorna", kazala je Valijeva za rusku TV.

Ako Valijeva završi među prva tri u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, dodjela medalja neće se održati tijekom ovih Igara.

Linker
19. travanj 2024 05:09