Sam Hodde/getty Images/profimedia
NHL

Dallas korak do konferencijskog finala, Rangersi propustili i drugu priliku: ‘Gubili smo, ali nismo bili mrtvi‘

Dallas će prvu priliku za ulazak u konferencijsko finale imati 15. svibnja u svom American Airlines Centru
Piše: HinaObjavljeno: 14. svibanj 2024. 10:26

Hokejaši Dallas Starsa poveli su 3-1 protiv Colorado Avelanchea u polufinalu Zapadne konferencije NHL lige nakon što su u četvrtom susretu na gostovanju slavili sa 5-1.

Dallas će prvu priliku za ulazak u konferencijsko finale imati 15. svibnja u svom American Airlines Centru.

Starsu su poveli u 16. minuti golom Wyata Johnstona, a korak bliže pobjedi stigli su u drugoj trećini novim pogotkom Johnstona (26), te Mire Heiskanena (32). Domaćin je smanjio u 33. minuti preko Caseya Mittelstadta, no Dallas je u posljednjoj trećini s nova dva gola razriješio pitanje pobjednika.

Strijelci su bili Jevgeni Dadonov (50) i Sam Steel (58). Odličan je bio i Jake Oettinger sa 24 obrane. No, igrač utakmice zasluženo je bio 20-godišnji Johnston.

"Wyat je večeras bio fantastičan, bilo ga je posvuda po klizalištu. On je fantastičan mladi hokejaš koji će biti kamen temeljac," kazao je trener Starsa ​​Pete DeBoer.

"Izgledali smo smrznuti, nismo se kretali, nismo klizali. Izgledalo je kao da smo iscrpljeni, a trebali bismo biti odmorna momčad," kazao je razočarani trener Avalanchea Jared Bednar.

New York Rangersi su nakon uvodne tri pobjede protiv Caroline, propustili i drugu meč loptu za plasman u finale Istoka. Carolina je spojila dvije pobjede smanjivši rezultat na 2-3 u seriji na četiri pobjede. Šesta utakmica je na rasporedu za dva dana u PNC Areni u Raleighu.

U petoj utakmici igranoj u Madison Square Garden, domaćin je poveo, no gosti su sa četiri gola u nizu slavili sa 4-1.

Rangersi su poveli sredinom druge trećine golom Jacoba Troube. Međutim, Hurricanesi su u zadnjoj trećini "otpuhali" Rangerse sa četiri gola izborivši pobjedu nade. Strijelci su bili Jordan Staal (44), Evgeni Kuznjecov (47), Jordan Martinook (49), te Martin Necas (57).

"Nije bilo panike, shvatili smo kakva je situacija. Gubili smo, ali nismo bili mrtvi. Imali smo samo gol zaostatka," rekao je trener Hurricanesa Rod Brind‘Amoiur.

"Idemo utakmicu po utakmicu, za dva dana slijedi nam jedan veliki izazov po povratku kući.Borimo se za naše živote i dečki su se pojavili i to se vidjelo," dodao je Staal.

Linker
27. srpanj 2024 01:28