Peter Prevc slavi pobjedu

 JURE MAKOVEC Afp
ODUŠEVIO NACIJU

Dan za povijest u Sloveniji, legenda se oprašta na vrhu: ‘Osjećam se najmoćnijim na svijetu‘

Peter Prevc je pobjedom na Planici stavio "šlag na tortu" veličanstvene karijere
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. ožujak 2024. 22:54

Peter Prevc je u veljači najavio da će na kraju sezone završiti svoju bogatu i uspješnu karijeru, a ‘šlag na tortu‘ stavio je danas pred svojim navijačima na Planici.

Slovenski skijaški skakač slavio je u pretposljednjem pojedinačnom nastupu u Svjetskom kupu i tako ostvario 24. pojedinačnu pobjedu kojom je stigao na 12. mjesto vječne ljestvice, ispred legendarnih Simona Ammanna i Thomasa Morgensterna.

- Već u srijedu sam rekao samom sebi da nije važno što se dogodilo. Čak i ako budem 15., nije me briga. Samo za subotu moram odraditi pristojan posao kako bih održao momčad na razini, ali nisam vodio računa o pojedinačnim rezultatima. Vjerojatno se stvarno ne treba opterećivati rezultatom, nego se osloboditi toga - rekao je najuspješniji slovenski skakač.

image

Prevc sa sinovima Ludwigom i Oscarom

JURE MAKOVEC Afp

Nije skrivao svoje oduševljenje pobjedom na Planici.

- Kad sam slavio na ramenima svojih suigrača, osjećao sam se najmoćnijim na svijetu u tom trenutku. Čini mi se da sam tijekom godina naučio da mogu uživati u pobjedama, više uživati u njima u tom kratkom trenutku. Pamtit ću ovu pobjedu.

U prvoj seriji doskočio je na 237,5 metara, a u finalu je letio do 231 metra što je bilo previše za konkurenciju.

image
JURE MAKOVEC Afp

- Cijeli dan je išao po željama. Probudio sam se rano, ujutro odradio trening, a došli smo pod skakaonicu u odlično proljetno vrijeme. Uspio sam se jako dobro skupiti za prave skokove. Znao sam da su barem tri protivnika vrlo jaka, znao sam da će ih biti jako teško preskočiti. Na kraju sam uspio u svemu. Bio sam nervozan, čak i na prvom letu bilo je treme. Ovo je u biti dobro. Nije bilo puno emocija na ceremoniji, ali bio sam ponosan. Osjećao sam se moćno. Da, osjećao sam euforiju, jer se sve dogodilo ovdje na Planici.

Zapljeskali su mu svi ostali natjecatelji, što samo po sebi pokazuje njegovu veličinu. Sve su ponosno pratili i njegovi sinovi Ludwig i Oscar...

Linker
22. ožujak 2024 22:55