Ilustracija

 RONALD GORSIC Cropix
IZBORILI PROMOCIJU

Dobili Srbiju u Beogradu, pa onda sredili još tri suparnika: Veliki uspjeh mladih hrvatskih hokejaša

Najbolji napadač je Vito Idžan, a golman Ivan Mikulić izabran je za najboljeg pojedinca Hrvatske
Piše: Filip VidakovićObjavljeno: 18. rujan 2022. 12:13

Hrvatska reprezentacija do 20 godina ostvarila je ono po što je došla u Beograd, promociju u viši hokejaški razred – Diviziju 2 skupinu A, koja će se od 11. do 17. prosinca igrati u litavskom Kaunasu. Izabranici Marka Sertića ostvarili su četiri pobjede iz isto toliko susreta, što daje nadu da bi Hrvatska mogla do ostanka u višem rangu.

Optimizam možemo temeljiti i na činjenici da čak 19 igrača ima pravo nastupa na sljedećem prvenstvu, a tu ulaze svi najvažniji sa ovog turnira, oni koji su donosili prevagu. Osim toga, velikom dijelu igrača ovo su bile prve utakmice u sezoni, te bi do prosinca trebali biti u optimalnom natjecateljskom ritmu, jer pobjedama unatoč, u igri Hrvatske postoji mjesta za napredak. To se pogotovo odnosi na igru sa igračem više, čija je realizacija iznosila mizernih 5,88%.

Usporedbe radi, Island, koji je završio kao zadnji, imao je preko 21%...

Ako su petorke zadužene za igrača više zakazale, "četvorke" zadužene za branjenje igrača manje odradile su gotovo savršen posao. Hrvatska je od 16 situacija s čovjekom manje obranila njih 15, a upravo bi taj segment mogao biti jedan od ključnih za zadržavanje statusa u višem rangu.

Najboljim napadačem prvenstva proglašen je Vito Idžan, koji je ujedno i najbolji strijelac turnira sa devet bodova. Vrlo dobri golman Ivan Mikulić, koji je odlično branio u ključne prve dvije utakmice, izabran je za najboljeg pojedinca reprezentacije.

HRVATSKA NA SP-u

Hrvatska – Srbija 3:1

Hrvatska – Nizozemska 4:2

Hrvatska – Island 7:3

Hrvatska – Belgija 4:2

KONAČNI POREDAK

Hrvatska 12, Nizozemska 9, Srbija 4, Belgija 3, Island 2.

Linker
22. travanj 2024 19:04