Carson Briere

 Roman Hanc/tasr/profimedia
POZNATO PREZIME

Dominirao u najjačoj ligi na svijetu, zabijao na Svjetskom prvenstvu, a sin mu potpisao za hrvatski klub

Briere junior dolazi iz francuske 2. lige gdje je s 14 golova i 19 asistencija bio drugi najefikasniji u ekipi
Piše: F. VidakovićObjavljeno: 21. srpanj 2024. 00:13

Nakon Australca Tyronea Brontea novo strano pojačanje Siska jest 24-godišnji Kanađanin Carson Briere. Ukoliko vam prezime zvuči poznato, ne varate se, sin je to Daniela Brierea, bivšeg NHL-ovca koji u najjačoj ligi svijeta ima 973 utakmice (307 golova i 389 asistencija), uz to je i dva puta osvajao zlato sa Kanadom na svjetskim prvenstvima. Danas je GM Philadelphia Flyersa.

Briere junior u Sisak dolazi iz francuske 2. lige, gdje je s 14 golova i 19 asistencija bio drugi najefikasniji pojedinac u ekipi. Koliku težinu imaju te brojke u kontekstu Alpske lige ostaje za vidjeti, no prije dolaska u Europu Briere je igrao NCAA D1 gdje je imao produktivniju - i to osjetno - karijeru od Brontea. Briere je sličnih fizičkih gabarita kao i njegov otac (175 cm, 75 kg), ima nisko težište, samom pojavom na ledu podsjeća na poznatijeg oca.

I dok se momčad Siska malo po malo slaže za novu sezonu, objavljen je i raspored odigravanja utakmica u Alpskoj ligi. Hrvatski prvak starta sa “back–to–back” gostovanjima, 26. rujna kod talijanske Gherdenie i dan kasnije kod Bregenzerwalda. Protiv Bregenza će Siščani sve utakmice igrati u gostima jer to je bio jedan od uvjeta da austrijska momčad digne ruku za ulazak Siska u ligu. Radi se, naime, o najudaljenijem gostovanju od 900 km.

Prvu domaću utakmicu Sisak igra 5. listopada protiv talijanskog Unterlanda, bit će to prva od tri domaće u nizu.
Kao prvak, Sisak je hrvatski predstavnik na Continental Cupu, drugom po snazi europskom klupskom natjecanju. Vitezovi kreću iz prve runde koja se igra od 20. do 22. rujna u Sofiji, a na putu do drugog kruga stoje prvaci Belgije, Bugarske i Srbije.

Linker
21. srpanj 2024 00:13