Eivind Sporaland

 INSTAGRAM
PRONAĐEN JE MOBITEL

Dva mjeseca traje potraga za nestalim biatloncem. Dan prije nestanka se prijavio u bolnicu, ali ga nisu primili

Roditelji norveškog 22-godišnjaka su ponudili nove informacije o cijeloj situaciji
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2023. 18:43

Gotovo su dva mjeseca prošla od nestanka norveškog biatlonca Eivinda Sporalanda, bivšeg svjetskog juniorskog viceprvaka, a i dalje nema nikakvih informacija o ovom 22-godišnjaku.

Sporaland je posljednji put viđen 19. ožujka, a sada su njegovi roditelji objavili neke nove informacije o cijelom slučaju.

- On je u posljednje vrijeme imao psihičkih problema. Danima prije njegovog nestanka pričao je dosta s prijateljima i obitelji oko stvari koje su mu bile teške.

Sporaland je dan prije nestanka otišao u bolnicu kako bi se prijavio za liječenje. S dvojicom prijatelja je išao do tamošnjeg Kriznog centra, ali oni ga nisu primili te su ga vratili kući. Tu je večer razgovarao s ocem, a sutra je nestao. Sredinom travnja pronađen je njegov mobilni telefon, ali to nije rezultiralo nikakvim tragom.

Odmah nakon nestanka mladog sportaša, u potragu su se uključile sve službe - policija, spasitelji i Crveni križ, a u potragu su bili uključeni i njegovi kolege biatlonci. No, potraga nije urodila plodom. Policija se nakon pronalaska mobitela nadala da će dobiti neke nove tragove, no ni to nije dovelo do pronalaska biatlonca.

Inače, Sporaland je prije dvije godine osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu za juniore. Živio je u Lillehammeru, norveškom centru zimskog sporta, a paralelno je završavao i fakultet te imao namjeru baviti se investicijama u sportu.

- Imao je puno planova za budućnost. On je jako društven, a osim sporta zanimale su ga sve aktivnosti na otvorenom - ističu njegovi roditelji.

Linker
03. svibanj 2024 12:37