FABRICE COFFRINI Afp
SVJETSKI KUP

Elena Curtoni slavila u Sankt Moritzu, utrka u Val Gardeni otkazana zbog vremenskih uvjeta

U ukupnom poretku skijašica i dalje je vodeća Sofia Goggija dok je Curtoni na trećem mjestu
Piše: HINAObjavljeno: 16. prosinac 2022. 13:34

Talijanka Elena Curtoni pobjednica je spusta kojeg su skijašice vozile u petak u Sankt Moritzu za Svjetski kup.

Curtoni je pobijedila s vremenom 1:09.40, druga je sa 29 stotinki sporijim vremenom bila njena sunarodnjakinja Sofia Goggia (1:09.69), a treća Švicarka Corinne Suter (1:10.13). Utrka je održana u izuizetno lošim vremenskim uvjetima zbog kojih je start spušten do mjesta otkuda će krenuti super-G u nedjelju. To je treća pobjeda u Svjetskom kupu za Curtoni nakon slavlja na spustu u Banskom 2020. i u super-G-ju u Cortini d‘Ampezo početkom godine.

U poretku skijašica u spustu vodi Goggia sa 280 bodova, druga je Suter sa 200 bodova, a Curtoni je treća sa 154 boda. U ukupnom poretku prva je Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je danas bila 17. sa 425 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener sa 360 bodova, a treća Slovakinja Petra Vlhova sa 340 boodva.Skijašice će voziti drugi spust u Sankt Moritzu sutra, a onda super-G u nedjelju.

U isto vrijeme dok je Curtoni slavila, Superveleslalom Svjetskog kupa u talijanskoj Val Gardeni, koji se trebao održati u petak, otkazan je zbog loših vremenskih uvjeta i magle, objavila je Međunarodna skijaška federacija.

Start utrke prvotno je bio odgođen za 45 minuta, odnosno u 12.15 sati, prije nego što je konačno otkazan zbog magle na većem dijelu staze, koja se nalazi u masivu Dolomita, naveli su organizatori. Dan ranije u Val Gardeni je održan spust, a pobijedio je Austrijanac Vincent Kriechmayr ispred Švicarca Marca Odermatta i još jednog Austrijanca Matthiasa Mayera.

Super-G je trebala biti 100. utrka Svjetskog kupa u podnožju Sassolunga, a ovako će to postati utrka spusta u subotu.

Ovo nije prvi put da je otkazan događaj Svjetskog skijaškog kupa ove sezone. Otkazani su ženski veleslalom u Söldenu (Austrija), dva spusta u Zermattu/Cerviniji (Švicarska), te ženski paralelni slalomi i muške utrke u Lechu/Zürsu (Austrija), što zbog nedostatka snijega, što zbog loših vremenskih uvjeta. Od početka sezone otkazano je ukupno osam natjecanja Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Linker
27. travanj 2024 01:44