Florida je bila bolja od Bostona

 CARMEN MANDATO Getty Images Via Afp
POČELA NHL SEZONA

Florida pobjedom krenula u obranu naslova, povijesno slavlje kluba koji je promijenio grad

Utah Hockey Club je premješten iz Tempea, a sinoć je s 5:2 bio bolji od Chicago Blackhawksa
Piše: HinaObjavljeno: 09. listopad 2024. 10:18

Sinoć su odigrane prve utakmice nove sezone sjevernoameričke hokejaške lige NHL i Florida Panthers su obranu naslova počeli s pobjedom protiv Boston Bruinsa 6:4 na domaćem terenu.

Sam Bennett zabio je dva gola za Floridu, a po jedan su dodali Eetu Luostarinen, Sam Reinhart, Jonah Gadjovich i Evan Rodrigues. Za Bruinse su zabili Pavel Zach, Charlie McAvoy, Trent Frederic i David Pastrnak.

Utah Hockey Club je u Salt Lake Cityju s 5:2 nadigrao Chicago Blackhawkse. S dva gola do pobjede ih je vodio Dylan Guenther, dok su po jedan gol dodali Barrett Hayton, Clayton Keller i Lawson Crouse. Utah je premješten iz Tempea (Arizona) ranije ove godine nakon što je vlasnička grupa sa sjedištem u Salt Lake Cityju kupila Arizona Coyotes. Connor Ingram obranio je 24 udarca za pobjedu Utaha. Teuvo Teravainen i Nick Foligno su zabili po gol za Chicago, a Petr Mrazek obranio je 20 udaraca prema vratima Blackhawksa.

U trećoj sinoć odigranoj utakmici St. Louis Blues su u gostima sa 3:2 bili bolji od Seattle Krakena. Jordan Kyrou zabio je dva puta za St. Louis, a Philip Broberg jednom, dok je vratar Jordan Binnington obranio 30 udaraca prema vratima Bluesa. Vince Dunn i Eeli Tolvanen zabili su za Krakene, koji su igrali svoju prvu utakmicu pod novim trenerom Danom Bylsmom. Vratar Philipp Grubauer zaustavio je 22 od 25 udaraca.

Linker
09. listopad 2024 10:18