SERGEY GUNEEV/SPUTNIK/PROFIMEDIA Sergey Guneev/sputnik/profimedia
U REDOVIMA VELIKANA

Hrvat među elitom: ‘Navijači su pisali da ostanem, bilo je i suza, ali ovu priliku nisam mogao propustiti‘

Najbolji hrvatski hokejaš je nakon sjajnog starta sezone u dresu Sočija mijenjan u SKA
Piše: Filip VidakovićObjavljeno: 12. listopad 2023. 20:13

Nakon više nego odličnog starta u dresu Sočija - devet golova i šest asistencija u 16 nastupa - Borna Rendulić trejdan je u dvostrukog osvajača Gagarinovog kupa, SKA iz Sankt Peterburga. Jedan je to od dva najbogatija KHL kluba, uz moskovski CSKA, čiji se proračun broji u desecima milijuna eura.

Velikan iz Petrograda imao je nešto slabiji ulaz u sezonu od očekivanog. Nakon sedam utakmica upisali su pet poraza, preslab učinak za prošlogodišnjeg finalista Zapadne konferencije i stalnog aspiranta na naslov prvaka. Međutim, polako i sigurno dižu se u formi, pa tako u posljednjih osam utakmica imaju omjer 6-2.

Trener nazvao agenta Pilka

O tome da bi Rendulić mogao put “armijskog” kluba špekuliralo se nekoliko dana prije nego je vijest službeno objavljena. Prvi ju je objavio njegov slovenski agent Aljoša Pilko koji radi za jednu od najvećih svjetskih sportskih agencija CAA.

image

Objava SKA Sankt Petersburga o dolasku Rendulića

SKA

Našeg napadača uhvatili smo netom što je sletio u Sankt Peterburg i smjestio se u “bazu”. Na kraju krajeva igra za vojni klub...

- Trenutačno sam u bazi pored dvorane, kroz par dana naći ću stan.

Kako je došlo do prelaska (trade) u jednu od najboljih KHL momčadi ?

- Trener Roman Rotenberg zvao je mog agenta, Aljošu Pilka, i rekao da me želi u SKA. Bez obzira što je u Sočiju sve išlo glatko, meni i momčadi, naravno da nisam mogao reći “ne”. Radi se o velikom klubu. Podebljat će mi i postojeći ugovor, tako da ni financijska strana nije zanemariva.

Mijenjan za Husnudinova

Kako su u Sočiju reagirali na vaš odlazak, navijači nisu bili presretni, prstom su uprli u Rotenberga spominjući “krađu”. Naime, SKA i Soči imaju poseban odnos, gdje potonji služi kao neslužbena filijala bogatom klubu sa sjevera.

- Naravno da nisu bili sretni, bilo je i suza, molili su me da ostanem, pisali objave upravi da spriječi trade. Zahvalio sam im se na njihovoj potpori i vremenu provedenom u Sočiju, no SKA je veliki izazov. Ako sve bude išlo po planu možda ću imati priliku boriti se za Gagarina.

Soči je za Rendulića dobio mladog napadača Marata Husnudinova (22) i novčanu kompenzaciju, jedan od razloga zašto se Rendulić našao na meti SKA je i činjenica da im fali napadača dešnjaka. Upravo to je napomenuo i sam Rotenberg.
“Želio bih se zahvaliti Husnudinovu na svemu što je učinio za naš klub. Radi se o mladom igraču kojem je potrebno što više minuta na ledu, a to će imati u Sočiju. Mi smo dobili Bornu Rendulića, iskusnog igrača koji je prošao sve najjače svjetske i europske lige, dok je u svojoj zemlji hokejaška ikona. Puca desnom rukom, ima izvrstan udarac, što će nam biti od velike koristi u situaciji sa igračem više”, stoji u klupskom priopćenju.

Rendulić nam je otkrio i malu tajnu...

- Trener SKA Roman Rotenberg pomogao je mom agentu i meni oko mog prvobitnog anganžmana u Soči. Istina je ta da sam trebao već na početku sezone u SKA, no oni su imali popunjene kvote stranaca, uz to bili su knap i sa Salary Capom - zaključio je Borna na početku nove avanture u svojoj bogatoj karijeri.

Svi Bornini klubovi

Medveščak (Hrv), od 2007. do 2008. i 2011. (posudba)

Ässät (Fin), od 2008. do 2012.

SaPKo (Fin), 2012.

HPK (Fin), od 2012. do 2014.

Peliitat (Fin), 2013.

Colorado Avakanche (NHL), od 2014. do 2016.

Lake Erie Monsters (AHL), od 2014. do 2015.

San Antonio Rampage (AHL), od 2015. do 2016.

Vancouver Canucks (NHL), od 2016. do 2017.

Utica Comets (AHL), od 2016. do 2017.

Lahti Pelicans (Fin), 2017.

Vitjaz (KHL), od 2017. do 2019.

Adler Mannheim (Njem), od 2019. do 2020. i od 2021. do 2023.

Örebro (Šve), od 2020. do 2021.

Soči (KHL), 2023.

SKA St. Peterburg (KHL), od 2023.

Linker
30. travanj 2024 16:35