Lea Jugovac

 HOO
DRAMA U PEKINGU

Hrvatica bila negativna na testiranju, ali svejedno ostala bez prvog nastupa! ‘Nalazi su došli prekasno‘

‘Veselim se i koncentrirana sam na sljedeći nastup...‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 05. veljača 2022. 08:24

Zimske olimpijske igre u Pekingu nisu krenule dobro za hrvatsku delegaciju. Naša snowboardašica Lea Jugovac nije mogla nastupiti u kvalifikacijama discipline slopestyle iako je njezin test na koronavirus negativan.

- U petak sam dobila obavijest da sam pozitivna na PCR testiranju, ali kako se radilo o graničnom nalazu, morala sam se ponovno testirati kako bi se potvrdilo radi li se stvarno o pozitivnom nalazu. Na moju veliku žalost, osim što sam morala propustiti ceremoniju otvaranja, došlo je do toga da sam ostala i bez nastupa jer se sve toliko odužilo da sam bila tamo izolirana od 20 sati u petak, a tek sam u ranim jutarnjim satima došla u Olimpijsko selo s obzirom da se ono nalazi gotovo četirti sata vožnje udaljeno od Pekinga - objasnila je Lea.

- Rezultati testa su negativni što je odlično jer se tako mogu pripremati i usredotočiti na nastup u big airu, ali došli su malo prekasno jer sam u to vrijeme već trebala krenuti prema planini gdje se prije samog starta održavao i trening. Odlučili smo da je to ipak nemoguće odraditi na željenoj razini jer sam spavala samo nekoliko sati tijekom te burne i stresne noći. Ali, veselim se i koncentrirana sam na sljedeći nastup - dodala je 27-godišnja Riječanka.

Kvalifikacije u disciplini big air na rasporedu su 14. veljače.

Linker
19. svibanj 2024 07:42