ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
ZADOVOLJNA REZULTATOM

Hrvatska olimpijka nakon ostvarenja snova: ‘Imala sam osjećaj kao da sanjam, no onda me ona cura ‘pomela‘‘

23-godišnja Zagrepčanka opisala svoje prvo iskustvo na ZOI u Pekingu
Piše: HinaObjavljeno: 05. veljača 2022. 19:31

"Kad sam izašla na led, imala sam osjećaj kao da sanjam", izjavila je 23-godišnja hrvatska brzoklizačica Valentina Aščić nakon svog debija na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je postala prvom hrvatskom reprezentativkom koja je nastupila u brzom klizanju na kratkoj stazi.

U disciplini 500 m ostvarila je 27. rezultat u konkurenciji 32 natjecateljice koje su bile podijeljene u četiri kvalifikacijske skupine iz kojih su po dvije najbolje izravno izborile plasman u četvrtfinale.

"Presretna sam rezultatom. Iskreno, tako sam si nekako i zacrtala, oko 20. mjesta. Znala sam da se svašta može desiti, međutim imala sam super start i završila sam već treća na startu, ali me onda cura koja je pala malo 'pomela'. Sve je to normalno, kontakta ima uvijek. Bilo je teško uloviti ove cure koje su bile dosta brze."

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Za Nizozemkom Poutsmom i Kanađankom Brunelle, koje su osvojie prva dva mjesta u njenoj skupini, Aščić je zaostala nešto više od jedne sekunde.

"Bilo je za očekivati ovakvo moje vrijeme. Mogu ja ići i dosta brže, samo da sam imala bolje pripreme. Sad sam prvi put bila na ovom ledu. Ujutro sam imala samo jedan trening i to u drugoj areni, tako da koliko sam imala brzih krugova u zadnje vrijeme, ja sam presretna", prokomentirala je nastup prva hrvatska sportašica koja je nastupila na Igrama u Pekingu.

"Kad sam izašla na led, imala sam osjećaj kao da sanjam. Malo je bio čudan osjećaj. Uspjela sam se nekako koncentrirati prije starta i stvarno sam sretna kako sam startala, prvih pola kruga. Kasnije je bilo malo teže držati brzinu, ali ni to nije loše završilo", opisala je 23-godišnja Zagrepčanka svoje prvo olimpijsko iskustvo.

Linker
28. rujan 2023 05:14