DARKO TOMAS/CROPIX Cropix
BRAVO KRALJICE

Hrvatska senzacija ispisala povijest: ‘Osjećaj je nevjerojatan, nisam mogla vjerovati kad sam došla u cilj‘

Zrinkino slalomsko zlato je deveta hrvatska medalja na Svjetskim juniorskim prvenstvima
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 08. ožujak 2022. 22:20

Zrinka Ljutić je nova svjetska juniorska prvakinja u slalomu. Mlada Zagrepčanka (2004.) je u kanadskoj Panorami slavila s čak 84 stotinke boljim vremenom od Njemice Emme Aicher (2003.), a brončana Šveđanka Moa Boström Mussener (2001) zaostala je sekundu i 21 stotinku.

- Osjećaj je nevjerojatan. Nisam mogla vjerovati kad sam došla u cilj, jer je bilo jako teško, staza je bila oštećena, nisam znala jesam li dovoljno brza, nisam znala ništa, ali sam se borila koliko sam najviše mogla.

I onda pogled prema semaforu, rezultat "u zelenom"...

- Kad sam vidjela da imam 84 stotinke bolje vrijeme bila sam toliko sretna.

image
JOE KLAMAR Afp

Tata Amir je postavio stazu i logično je bilo pitanje je li to bila prednost, a Zrinka nije oklijevala ni trenutka s odgovorom.

- Definitivno je bila prenost.

Zrinka je u Panorami u super G-u bila 25., a bio je to njezin prvi super G uopće u životu, u alpskoj kombinaciji peta, samo 17 stotinki udaljena od bronce i najbolja do 19 godina što se posebno proglašava i sad je postala svjetska juniorska prvakinja u slalomu. A njezin posao u Panorami još nije gotov, sutra je na rasporedu ženski veleslalom, njezina najdraža disciplina u kojoj ponovo napada medalju. Naslov svjetske juniorske prvakinje donosi joj i nastup u slalomu na završnici ovogodišnjeg Svjetskog kupa u Meribelu.

Zrinkino slalomsko zlato je deveta hrvatska medalja na Svjetskim juniorskim prvenstvima, šesta slalomska, peta ženska i prva naša nakon Sočija 2016. kad su zajedno na slalomskom postolju bili Istok Rodeš sa zlatom oko vrata i Elias Kolega s broncom, a Rodeš je osvojio i broncu u superkombinaciji.

HRVATSKE MEDALJE NA JUNIORSKIM SP:

ZLATO Zrinka Ljutić, slalom 2022.

ZLATO Istok Rodeš, slalom 2016.

SREBRO Nika Fleiss, slalom 2004.

SREBRO Ana Jelušić, slalom 2003.

BRONCA Istok Rodeš, superkombinacija 2016.

BRONCA Elias Kolega, slalom 2016.

BRONCA Ana Jelušić, slalom 2005.

BRONCA Janica Kostelić, super G 1998.

BRONCA Ivica Kostelić, kombinacija 1997.

Linker
26. travanj 2024 23:44