Ayumu Hirano

 MARCO BERTORELLO Afp
POVIJESNA IZVEDBA

Komentator NBC-a bjesnio na suce: ‘Ovo je bio najbolji nastup ikad, a čovjek nije prvi! Kakva parodija‘

Unatoč nevjerojatnim sudačkim odlukama, japanska zvijezda na kraju se domogla zlatnog odličja
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 11. veljača 2022. 14:59

Japanska zvijezda Ayumu Hirano konačno je osvojio olimpijsko zlato nakon dva srebra na prethodnim Igrama zahvaljujući briljantnom nastupu u posljednjem spuštanju u snowboard halfpipe finalu, koje su suci ocijenili sa 96,00 bodova.

Tim učinkom Hirano je pretekao Australca Scottyja Jamesa, koji je dotad bio najbolji s rezultatom iz druge serije finala. Neutralnim promatračima, doduše, nije bilo jasno kako Japanac uoči posljednje serije nije bio vodeći s obzirom da je postao prvi "boarder", koji je izveo "triple cork 1440" na Olimpijskim igrama.

image

Ayumu Hirano

BEN STANSALL Afp

Lako za neutralne promatrače, oni su se ljutili na društvenim mrežama, dok je komentator NBC-a Todd Richards "poludio" u eteru:

- Je li ovo pogreška? Nema šanse! Nema šanse! Ako se mene pita, suci su upravo granatirali vlastiti kredibilitet. Ja ovo već predugo radim i znam kako izgleda dobar nastup. Znam sastojke dobrog nastupa. Znam kad vidim najbolji nastup ikad u halfpipeu. Pokušajte mi objasniti gdje su mu oduzeli bodove za ovaj nastup, ne mogu vjerovati da se ovo događa. Ovo je parodija. Bijesan sam!

Tako je, bez zastajkivanja, zborio Richards. Srećom po suce, Hirano se nije snuždio i nije se predao, nego je u posljednjoj seriji natjerao suce da ga vrednuju onako kako zaslužuje. James, naravno, nije bio razočaran.

- Nadam se da ljudi ne misle da sam razočaran gubitkom zlata. Presretan sam i nemam riječi kojima bih opisao kako se osjećam – rekao je Australac, koji se popravio za jedno mjesto na postolju u odnosu na Igre prije četiri godine.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Linker
25. travanj 2024 09:35