HEIKKI SAUKKOMAA Afp
SKIJAŠKI SKOKOVI

Kraft drugi dan zaredom ostvario uvjerljivu pobjedu u Ruki, Jan Hoerl završio na drugom mjestu

Sljedeći vikend skakači će se za nove bodove boriti na skakaonicama u norveškom Lillehammeru
Piše: HinaObjavljeno: 26. studeni 2023. 18:24

Austrijski reprezentativac Stefan Kraft i drugi dan zaredom ostvario je uvjerljivu pobjedu na velikoj skakaonici u finskoj Ruki na startu nove sezone Svjetskog kupa u skijaškim skokovima, a za dvostruku pobjedu Austrijanaca pobrinuo se drugoplasirani Jan Hoerl.

Kraft je u obje nedjeljne serije imao najduže skokove od 148,5 m, a bio je toliko tehnički nadmoćan da je sunarodnjaka Hoerla (144,5 i 145 m) ostavio iza sebe za čak 22,6 bodova.

Iza dvojice austrijskih skakača nanizala su se čak trojica Nijemaca od kojih je najbolji bio Andreas Wellinger (143,5 i 146 m) koji je osvojio treće mjesto. Četvrti je bio Pius Paschke (143 i 142 m), a peti Stephan Leyhe (145 i 137 m) koji je lošijim drugim nastupom izgubio mjesto na postolju.

Kraftu je ovo 32. pojedinačna pobjeda u natjecanjima za Svjetski kup, a treća u Ruki, gdje je bio pobjednik i na otvaranju prošle sezone koju je završio na drugom mjestu u ukupnom redoslijedu, iza osvajača Velikog kristalnog globus, Norvežanina Halvora Egnera Graneruda, koji je u nedjelju osvojio deseto mjesto, a dan prije bio tek 16.

Sljedeći vikend skakači će se za nove bodove boriti na skakaonicama u norveškom Lillehammeru.

Linker
25. travanj 2024 16:13