Sofia Goggia

 INSTAGRAM
ČUDO PRIRODE

Kraljica brzina je spremna za borbu! Prije samo dva tjedna slomila je nogu, a sada je na putu za Peking

Slavila je u oba spusta u kanadskom Lake Louiseu, potom i u Val d‘Isereu i Cortini d‘Ampezzo
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 05. veljača 2022. 10:03

Manje od dva tjedna nakon teškog pada na superveleslalomu u Cortini d'Ampezzo i ozbiljnih ozljeda koje je pritom zadobila, talijanska kraljica brzina Sofia Goggia potvrdila je da je spremna za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Jedna od najboljih skijašica današnjice u padu je ozlijedila lijevo koljenu, a utvrđeno je da se radi o uganuću, ozljedi križnog ligamenta, pa čak i lakšem prijelomu tibije. No, odlučna Goggia nije željela potpisati kapitulaciju, odradila je brzinsku rehabilitaciju i u subotu potvrdila da stiže u Peking braniti olimpijsko zlato u spustu.

- Dobio sam video-poruku od Sofije. Spremna je i vraća se na stazu. Trenutno je kod kuće, ali uskoro će biti s nama u Pekingu. Siguran sam da će nam ispuniti snove - otkrio je predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora Giovanni Malago.

Goggia je prije ozljede bila u izvanrednoj formi. Slavila je u oba spusta u kanadskom Lake Louiseu, potom i u Val d'Isereu i Cortini d'Ampezzo, a bila je najbrža i u superveleslalomima u Lake Louiseu i Val d'Isereu, te drugoplasirana St. Moritzu.

Linker
24. travanj 2024 01:44